Tony tar med sig familjen mot AFC

Vi fortsätter med familjetemat inför matchen mot AFC Eskilstuna på lördag klockan 16.00. Den här gången har vi tagit ett snack med Tony Lydén som är en flitig besökare på Tele2 Arena när Djurgården spelar. Tonys familj består utöver honom själv av nioårige sonen Theodor och mamma Ulrica.

Tjena Tony! Ska du och familjen gå på matchen på lördag?
– Absolut, det är planen. Vi brukar gå tillsammans kanske två-tre gånger per säsong, och lördagens match passar oss perfekt eftersom vi kan vara på landet ett par dagar men ändå hinna in till matchstart på lördagen.

Hur ser ert schema för dagen ut?
– Normalt kommer vi till Tele2 Arena och Globen-området cirka två timmar innan matchstart. Första stoppet blir souvenirståndet utanför arenan, där något givetvis måste inhandlas. Det hör till! Sedan brukar vi gå vidare och möta upp ett gäng gamla kompisar för att inta mat och dryck.

Vad tycker Theodor om att gå på match?
– Det är ganska stor skillnad från år till år. Första matchen för Theodor var på Stadion 2012 mot Kalmar, då var han bara fyra år. Då var det svårt för honom att sitta still och han hade kanske inte så stor behållning av matchen. Jag tyckte det dock var viktigt att han fick göra sin premiär på Stadion.
– Nu är det helt annorlunda. Han kan alla spelarnas namn och är grymt taggad inför varje match. Sedan imponeras han av klacken på Sofialäktaren och av ramsorna de sjunger, speciellt “D-I-F” då alla sträcker ut armarna och klappar.

Har ni några speciella tips ni vill dela med er av?
– Att köpa popcorn eller godis och någon dricka kan definitivt underlätta när barnen är lite yngre. Dessutom är det roligt att i förväg öva in ramsorna så att barnen kan sjunga med under pågående match. Så brukar vi göra!

Attachment

l