Träningen är igång

 

Djurgårdens herrar genomförde i dag första passet efter en kortare ledighet.

Den svenska sommaren visade sig inte direkt från sin soligaste sida idag när spelarna och ledarna i Djurgården åter samlades på Kaknäs efter en dryg veckas ledighet. Lagom till att spelarna äntrade konstgräsplanen på “Kakanello” öppnade sig skyarna och regnet fortsatte sedan att falla under i stort sett hela passet.

En överraskning och nyhet som ledningen bjöd på denna tisdag var det GPS-system som från och med nu kommer att användas på träningspassen ett tag framöver. Spelarna får ta på sig varsin liten väst med inbyggd GPS och en teknik som mäter det mesta vad gäller spelarnas fysiska förmåga. Assisterande tränaren Hugo Berggren är ansvarig för dessa mätningar.

– Det är ett GPS-system som mäter bland annat löpmeter, maxlöpningar, tempoväxlingar och återhämtningsförmågan hos varje enskild spelare. Man kan med hjälp av denna teknik följa spelarna live och se om de hamnar rätt i belastningen och faktiskt gör det jobb som de förväntas göra på träningsplanen, förklarar Hugo.

Nästa överraskning för spelartruppen var att träningspasset inleddes med ett så kallat jojo-test som testar uthålligheten hos deltagarna. Det var länge jämnt i nämnda test, men i slutändan var det Marcus Hansson som avgick med segern i denna prestigefyllda tävling.

Den kraftigt decimerade träningsgruppen bestod av totalt 19 spelare varav tre målvakter. Frånvarande var de tre U21-landslagsmännen Jacob Une Larsson, Kerim Mrabti och Gustav Engvall, och dessutom fick Jonathan Augustinsson och Felix Beijmo spelledigt eftersom de var på läger med U19-landslaget förra veckan och därför inte fick vara lediga då. Haris Radetinac var också ledig idag men är åter i träning imorgon, och Jonas Olsson och Tino Kadewere tränade vid sidan av.

Med tanke på den stora frånvaron behövde det fyllas på med spelare underifrån, och därför fick Wilhelm Loeper, Marcus Enström och debutanten i detta sammanhang, Alexandar Mutic, kliva in och träna med A-laget. Självklart ett stort ögonblick för Alexandar, som varit skadad en period men som nu är helt återställd och kommer att träna med A-laget åtminstone denna vecka ut.

– Det var väldigt kul. Det känns lite som en belöning och ett kvitto på att man har gjort det bra i U19 och i U21. Självklart är det lite högre träningstempo än jag är van vid, men jag tyckte att jag hängde med bra. Det var ju bara första passet idag också, jag hoppas att det kommer att kännas bättre och bättre längre fram. Jag har blivit väl mottagen, det var bara Magnus Eriksson som var framme och gav mig en liten “välkomstarmbåge” i början, avslutar Alexandar med ett leende.

 

Attachment

l