Tre poäng blev en mot Sundsvall

Djurgården – Sundsvall 1-1 (0-0)

1–0 Aliou Badji (76)
1–1 Peter Wilson (80)

Domare: Mohammed Al-Hakim
Varningar DIF: –
Publiksiffran: 9898, presenteras av:

Laget:
Andreas Isaksson
Niklas Gunnarsson, Markus Danielsson, Jonas Olsson (k), Jacob Une Larsson
Jonathan Ring (Edward Chilufya 75), Kevin Walker, Jesper Karlström, Nicklas Bärkroth
Dzenis Kozica (Aliou Badji 54), Kerim Mrabti (Haris Radetinac 66).
Avbytare: Tommi Vaiho, Johan Andersson, Erik Johansson, Hampus Finndell, Haris Radetinac, Edward Chilufya, Aliou Badji.

Matchrapport:

Än en gång såg Aliou Badju ut att ordna upp det för Djurgården. Den glödhete anfallarens distinkta 1-0-mål knappa kvarten före slutsignalen doftade tre poäng, men glädjen blev kortvarig i och med Peter Wilsons kvittering.

– Vi hade velat ha full pott här, så klart. Vi ska ha det hemma om vi ska hänga med där uppe. Det är det som är ambitionen och vi är inte nöjda, sa mittfältaren Kevin Walker.

Nästan 10 000 åskådare hade färgat läktarna extra blårandigt vackra i och med Matchtröjans dag som inleddes med att Tino Kadewere tackades av på planen. Till en början såg det inspirerat ut i DIF-lägret men det täta matchandet, det här var tredje bataljen på Tele2 Arena sedan förra söndagen, tycktes ganska snart ta ut sin rätt i värmen. Hemmalaget skapade egentligen bara ett riktigt farligt läge under de första 45 minuterna och då kom dessutom DIF-debutanten Nicklas Bärkroths avslut från en ganska omöjlig vinkel. Halvlekens hetaste chans hade i stället Sundsvall men Linus Hallenius, hårt uppvaktad av Jonas Olsson, sköt ett par meter över ribban. Hallenius ropade på straffspark men domaren Mohammed Al–Hakim friade hellre än han fällde denna varma söndagseftermiddag.

– Jag tycker att vi har perioder där vi är bra och perioder där vi borde hålla i bollen mer. Det är detsamma för båda lagen, det var en riktig gryta där ute, sa Kevin Walker.

Sundsvall visade stundtals upp ett skickligt bolltrillande som kanske inte var så effektivt men tvingade Djurgårdarna att ödsla kraft på att jaga boll. I och med att Aliou Badji byttes in tidigt i andra halvlek skapades dock ett helt annat hot i hemmalagets offensiv, såväl i djupled som i luften, än tidigare under matchen.

– Vi börjar väldigt bra. Men första halvlek är jämn. I andra för vi spelet och 1-0 känns logiskt, sa DIF-tränaren Özcan Melkemichel.

För i den 76:e minuten slog Aliou Badji till. Passningen kom från högerbacken Niklas Gunnarsson och mottagningen var magnifik. William Eskelinen i Sundsvalls mål fick kapitulera på avslutet som studsade upp i nättaket. Den 20-årige senegalesens tredje mål på lika många matcher firades rejält, men bara fyra minuter senare var ställningen lika igen. Då hade Linus Hallenius klackat fram bollen till en framrusande Peter Wilson som helt fri kunde skjuta in kvitteringen.

– Det är synd att 1–1 kommer så nära in på vårt ledningsmål. Efter det vill vi trycka upp så mycket som möjligt vilket öppnar upp för Sundsvall. Jag är inte lika nöjd som Joel (Cedergren, Sundsvalls tränare) med ett kryss, sa Özcan Melkemichel.

Precis som i torsdagens Europa League-kval blev övertidsminuterna dramatiska. Strax efter att Peter Wilson bränt en jättechans att bli tvåmålsskytt för gästerna skrek de blårandiga efter straff när inbytte Edward Chilufya föll i straffområdet.  Domare Al-Hakim friade som sagt hellre än han fällde denna eftermiddag. Djurgårdens andra halvlek var sett till det offensiva spelet bättre än den första, men när segermålet uteblev trots slutforceringen gick två poäng förlorade. Kevin Walker var en av många besvikna blåränder på Tele2 Arena:

– På det stora hela gör vi tillräckligt för att göra ett till mål.

Attachment

l