Tre poäng borta mot Kristianstad

KRISTIANSTADS DFF-DJURGÅRDEN 1-2 (1-1)

Varningar DIF: Inga
Domare: Daniel Gorgievski
Formation: 
4-4-1-1
Laget:
Gudbjörg Gunnarsdottir
Freja Hellenberg, Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Hallbera Gisladottir
Michelle Wörner, Katrin Schmidt, Johanna Rytting Kaneryd, Hanna Lundqvist (Norlin, 57)
Madeleine Stegius (Höglund, 91)
Mia Jalkerud
Ej inbytta: Petra Kümin, Annika Kukkonen, Tilde Lindwall
Frånvarande:  Sheila van den Bulk, Patrycja Jerzak, Lisa Moazzeni (knä), Emilia Appelqvist (knä), Julia Westergren (knä), Filippa Pettersson (knä)

Matchrapport:

Mia Jalkerud gjorde Djurgårdens ledningsmål i 90:e minuten och såg till att tre viktiga poäng följer med hem till Stockholm. Segern innebar att Djurgården klättrade från sjätte till fjärde plats i en oerhört jämn tabell.

Djurgården mönstrade en startelva påverkad av småskador. Sheila van den Bulk fanns inte med i truppen på grund av en bristning i vaden och Kim Sundlöv startade därmed i mittlåset med Petronella Ekroth. På mittfältet klev Michelle Wörner in på högerkanten i sin första match från start för den här säsongen. På mitten startade Katrin Schmidt och Johanna Rytting Kaneryd, och på vänsterkanten placerades Hanna Lundkvist. Formationen 4-4-1-1 betydde att Madeleine Stegius tog plats som släpande anfallare bakom Mia Jalkerud på topp. Med som avbytare fanns 01-födda Tilde Lindwall.

Första halvlek bjöd varken på finlir eller särskilt många uppseendeväckande händelser. En del slarv i Djurgårdens passningsspel öppnade upp för möjligheter för Kristianstad, något de sällan lyckades utnyttja för att skapa några riktiga farligheter. Ledningsmålet för de rödklädda kom dock efter 16 minuter när Djurgården agerat osäkert i straffområdet. Men bara minuter senare kom den blårandiga kvitteringen. Michelle Wörner hann skickligt ikapp en boll på sin kant och slog ett klockrent inlägg in i straffområdet. Där var Madeleine Stegius redo med huvudet men hennes nick räddades på mållinjen. Returen hamnade på en framrusande Katrin Schmidt som därmed gjorde sitt andra mål för säsongen.

Stegius var sedan nära att spela in sig i säsongens målprotokoll i slutet av första halvlek. I straffområdet vände hon skickligt bort sina motståndare och fick till ett bra avslut som dessvärre Maron i Kristianstadsmålet fick rätt på sig och kunde rädda.

Inga byten gjordes inför andra halvlek och spelbilden var sig lik från första halvlek. Kristianstad hade ett litet spelövertag och Djurgården fick ofta använda samtliga lagdelar långt ner på plan för att försvara sig, men det var fortfarande hyfsat lågintensivt spel som inte ledde till målfarligheter. I den 57:e minuten gjorde Djurgården sitt första byte när Hanna Lundkvist klev av i förmån för Tempest-Marie Norlin. Ett offensivt byte som betydde att Djurgården hade tre utpräglade anfallare på plan.

Kristianstads Chukwudi stod för andra halvleks dittills bästa chans när hon i 73:e minuten var snabbare än djurgårdsförsvaret och avlossade ett tungt skott som Gunnarsdottir skickligt räddade.

Med kvarten kvar kom sedan Tempest-Marie Norlin i bra läge efter en djupledspassning av Rytting Kaneryd. Norlin fälldes på straffområdeslinjen och Djurgården vann till slut en hörna i situationen. Här hade Djurgården chansen att hota framåt, vilket de gjorde. Efter en utboxning på hörnan kom Wörner i skottläge, men Maron stod återigen i vägen.

I sluttampen av matchen såg Djurgården ut att växa. Laget kunde etablera mer spel framåt och tvingade Kristianstad till att backa hem. KDFF kom dock tillbaka och var nära ett ledningsmål efter ett kanonskott från Rebecca Edwards som gick precis ovanför ribban. Matchen såg ut att sluta oavgjord, men i 90:e minuten damp bollen ner i Djurgårdens offensiva straffområde efter ett inlägg, och först fram var Mia Jalkerud. 2-1 till Djurgården var ett faktum! Två minuter stopptid följde men Djurgården lyckades hålla tätt och plocka tre viktiga poäng i en otroligt jämn serie. Vinsten innebar att Djurgården klättrar till en fjärdeplats i tabellen.

DERBY NÄSTA HEMMAMATCH – ONSDAG 30/8

Nästa match i damallsvenskan är borta mot Kvarnsvedens IK onsdag 23 augusti klockan 19:00. Nästa hemmamatch är inget mindre än derbyt mot Hammarby onsdagen den 30 augusti kl 19:00. Vi hoppas på en storpublik till Stadion!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matcherna på damallsvenskan.tv om du inte kan se dem på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l