Tre poäng på Stadion!


Laget firar efter Julia Spetsmarks 1-0-mål. Foto: Johan Sahlén

Djurgården – IFK Kalmar 2-0 (2-0)

1-0 Julia Spetsmark (11)
2-0 Julia Spetsmark (46)

Laget:
Gudbjörg Gunnarsdottir
Ingrid Ryland, Ingibjörg Sigurdardottir, Shiela van den Bulk, Portia Boakye
Fanny Andersson, Irma Helin, Maddie Bauer, Michelle Wörner
Mia Jalkerud Julia Spetsmark

Bänk: Jen Pelley (mv), Kim Sundlöv, Julia Walentowicz, Evelina Finndell, Sherifatu Sumaila, Tilde Lindwall.

Startelvan. Foto: Johan Sahlén

Matchrapport:

Efter en lång rad bortamatcher och innan dess sommaruppehåll var det på lördagen äntligen dags för Djurgården att återigen spela match på Stockholms Stadion. Säsongen har som bekant varit skadedrabbad och hittills inte fallit ut enligt förväntningarna. Men Joel Riddez har gjort ett par solida nyförvärv i sommarfönstret och med spelare tillbaka från skador börjar laget återigen ta form.

Gästande IFK Kalmar har under säsongen endast samlat på sig tre poäng och är solklar tabelljumbo. I matchens inledning fördes mycket kamp på mitten där Kalmar fick fokusera på att inte släppa fram Djurgårdens offensiv. Blåränderna hade det mesta av spelet men svårt att komma till riktigt vassa lägen. Det skulle dock inte dröja länge innan målet kom, redan efter 11 minuter anföll Djurgården längs kanten, där Mia Jalkerud kom loss och tjongade iväg ett inlägg som gick längs marken in mot straffområdet. Där var Julia Spetsmark först på bollen och stack fram ett långt ben. 1-0 till Djurgården och Spetsmarks andra mål, på tre matcher, i Djurgårdströjan.

Ju längre halvleken led desto större blev Djurgårdens spelövertag och med det kom även hetare målchanser. Mia Jalkerud visade att hon var sugen på att bättra på sin målskörd för året. Två gånger om med huvudet satte hon Tove Enblom på prov, och ännu bättre läge fick hon i halvlekens slutskede när Djurgården dragit sönder Kalmars försvar och skapat stora ytor. Ett vackert kombinationsspel mellan Spetsmark, Wörner och Jalkerud placerade den sistnämnda ensam med Tove Enblom, men kalmarmålvakten lyckades rädda skottet.

Djurgården lyckades dock öka på i målprotokollet innan paus. I första övertidsminuten kom Julia Spetsmark i friläge och fick först iväg ett halvdant avslut som Enblom i kalmarmålet stod i vägen för. Enblom fick dock inte fatt på bollen och Spetsmark kunde plocka upp den igen och skickligt sätta bollen i mål.

Julia Spetsmark ser bollen gå in i mål för 2-0. Foto: Johan Sahlén

Andra halvlek inleddes lika stabilt som den första avslutades. Djurgården fortsatte nöta för fler mål och anfallsduon Jalkerud och Spetsmark hade redan inom tio minuter kommit nära en handfull gånger. Djurgården satte en hög press och matade in bollar mot straffområdet. Vid ett stökigt tillfälle var Julia Spetsmark nära att fullborda ett hattrick när hon på avancerat vis gled in mot bollen och sånär fick till ett farligt avslut.

Med dryga 20 minuter kvar på klockan hade intensiteten i spelet svalnat något. Kalmar lyckades skapa lite momentum och trycka tillbaka Djurgården något. I den 73:e minuten skapade bortalaget ett av sina bästa lägen för matchen när de fick iväg ett inlägg mot den bortre stolpen där de endast var ett feltajmat nickförsök bort från en reducering.

Närmare än så kom dock inte smålänningarna, utan resterande tid av matchen blev en avslagen historia där Djurgården kontrollerade matchen och fokuserade på att hålla sin ledning intakt. Med fem minuter kvar fick dock publiken anledning att susa för sista gången när Djurgården var nära att sätta dit trean via Fanny Anderssons huvud. Andersson kom fri framför målvakten och fick till en bra nick som dessvärre gick rätt på Enblom.

NÄSTA HEMMAMATCH – DERBY MOT HAMMARBY
12/9 kl 19:00

Under hösten väntar många hemmamatcher för Djurgården. Var på plats och stötta laget till fler trepoängare! Nästa match är borta mot FC Rosengård, men sedan väntar ett hett derby på Stadion mot Hammarby.

Djurgården – Hammarby
12/9 kl 19:00, Stockholms Stadion

Djurgården – Växjö
16/9 kl 14:00, Stockholms Stadion

Djurgården – Piteå
23/9 kl 15:00, Stockholms Stadion

Djurgården – Vittsjö
14/10 kl 15:00, Stockholms Stadion

Djurgården – Linköping
23/10 kl 19:00, Stockholms Stadion

Attachment

l