Tre sköna poäng mot Kalmar

Kalmar FF – Djurgården 0-1 (0-1)

0-1 Jonathan Augustinsson (3)

Domare: Kaspar Sjöberg
Varningar DIF: Inga
Publik: 8048
Laget:
Andreas Isaksson (k)
Niklas Gunnarsson (Chilufya, 89), Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Jonathan Augustinsson
Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström, Haris Radetinac
Aliou Badji (Walker. 69), Dzenis Kozica (Johansson, 79)
Avbytare: Tommi Vaiho, Johan Andersson, Erik Johansson, Joseph Ceesay, Edward Chilufya, Hampus Finndell, Kevin Walker.

Matchrapport:

Det bärgades tre sköna poäng på Guldfågeln Arena när DIF vann med 1-0. Siffror som kunde varit större om effektiviteten i avsluten hade varit lite högre.

I en närmast tropisk sommarhetta med utlovade vattenpauser klev Djurgården ut på Guldfågeln Arena i jakt på en mycket viktig trepoängare. Ett par avstängda namn saknades i form av Kerim Mrabti och Jonas Olsson men på bänken fanns intressanta nyförvärvet Erik Johansson som hann bli spelklar under förmiddagen vilket också gällde Joseph Ceesay som nu återvänt till DIF efter utlåning.

Dessutom var Andreas Isaksson tillbaka mellan stolparna, ett glädjande besked för Djurgården som fick en flygande start på matchen. Fredrik Ulvestad slog en fin passning till Haris Radetinac på vänsterkanten och han släppte bollen till en överlappande Jonathan Augustinsson. De flesta trodde på inlägg men ”Jonis” drog iväg en tung vänsterslägga som smet in bakom Lucas Hägg-Johansson i KFF-målet.
– Haris släppte den och jag kom löpandes på sidan och tänkte att jag smäller på den hårt så får vi se om den går in, sa Jonathan om målet till C More.

Ledning redan efter tre minuter och det kunde ha blivit mer när Viktor Agardius halkade kort därefter och bjöd Dzenis Kozica på ett friläge. Den här gången fick dock Hägg Johansson upp en hand på bollen och avvärjde.

Det var bra tryck från Djurgården som var i förarsätet men även Kalmar fick en bjudning tillbaka efter ett blårandigt bolltapp på egen planhalva. Papa Diouf hade raksträcka mot DIF-målet, rundade Isaksson men skottet gick dessbättre i burgaveln.

Om det var värmen eller någon annan faktor bakom får vara osagt men det var överlag en del slarv och felbeslut från båda lagen vilket gav en lite märklig karaktär på matchen. Djurgården malde ändå på framåt i hettan och Badji hann trycka iväg en tung projektil som smet en bit över innan det blev dags för välbehövlig vattenpaus.

Kalmar fick ny kraft och flyttade upp efter vattenbreaket och hade en farlig nick som smet strax utanför. Men Djurgården höll emot bra och svarade upp med ett tungt skott från Radetinac som dock parerades av Kalmar-keepern.

Tempot påverkades som sagt av värmen men Kalmar jobbade sig vidare in i matchen. Men trots en hög press och en del hyfsat farliga inlägg från hemmalaget kunde Djurgården hålla undan tack vare en stabil insats av backlinjen. Men målskytten Jonathan Augustinsson efterlyste mer av laget inför andra halvlek.
– Vi är slarviga men vi gör 1-0 tidigt. Sedan tappar vi bollen 4-5 gånger i farliga lägen och får inte igång något ordentligt spel. Dessutom är det extremt varmt så det är svårt att hålla uppe tempot också. Men vi får prata i halvtid och rent generellt behöver allt förbättras, sa Jonathan.

Tränare Özcan Melkemichel var ändå ”nöjd med första delen av första halvlek men gillade inte att DIF sjönk för lågt i slutet” och efterlyste lite utryckning på den fronten inför andra. Full fart framåt blev det också och Kozica inledde med att servera en fristående Aliou Badji ett gyllene inlägg mitt i boxen. Hägg-Johansson stod dessvärre för en riktigt vass räddning på Badjis nick från nära håll.

Riktgt nära var även återvändaren Jonathan Ring som efter en snabb omställning drog iväg ett farligt vänsterskott som smet strax utanför. Tredje gången gillt trodde sedan många i 56:e minuten när Dzenis Kozica elegant vände bort sin försvarare, men chippen över utrusande Hägg-Johansson gick strax över ribban.

Den blårandiga chansparaden rullade vidare och näste man att nosa på ett mål var Jonathan Ring som prickade stolpen med sitt flacka vänsterskott. 

Stort spelövertag för Djurgården men fortfarande bara ett måls övertag och Özcan fyllde på med pigga ben i 67:e minuten när Kevin Walker bytte av Aliou Badji. Samtidigt började Kalmar flytta upp i jakt på kvittering och skapade en hel del oro i Djurgårdens straffområde.

Med tjugo minuter kvar var det dags för ny vattenpaus och också en möjlighet för tränarna att formera styrkorna. Özcan lät Kevin Walker jobba hårt på topp i en 4-3-3-liknande formation. Sedan lät även DIF-tränaren prestigevärvningen Erik Johansson göra debut i 78:e minuten där Kozica utgick. 

En skön injektion och Erik inledde med att gå på avslut två gånger om. Det var ett rejält försvarstarkt DIF nu men de bästa lägena kom för blåränderna som hotade med omställningar. Kevin Walker var nära med ett tungt skott och när sedan Edward Chilufya sattes in i 89:e var taktiken tydlig. Mer snabba omställningar i djupled under de sex stopptidsminuter som kom upp på skylten.

Kalmar forcerade och skapade tryck och hörnor men Djurgården rensade, markerade och höll undan och kunde höja händerna i luften när Kaspar Sjöberg blåste av matchen. En enormt viktig trepoängare och glädjande för Özcan Melkemichel vars lag hade 7-2 i avslut och tog en välförtjänt seger. En skön vinst i bagaget inför kommande hemmamatchen mot BK Häcken nästa söndag. Var på plats, biljetter köper du genom att klicka på bannern nedanför.

Attachment

l