Tredje raka vinsten i Damallsvenskan!

Mia Jalkerud och Sheila van den Bulk firar 1-0-målet. Foto: Johan Sahlén

Djurgården tog tredje raka vinsten mot ett krisande Kopparbergs/Göteborg som stannar kvar i botten av tabellen. Straffmål av van den Bulk och Johanna Rytting Kaneryds första mål för säsongen gav Djurgården en skön vinst.

Med helgens derbyvinsten fortfarande varm i minnet var det äntligen dags för Djurgården att spela hemma på Stadion igen. Midsommarfirande och en tidig avspark bidrog till att publiksiffran var säsongens lägsta hittills, men trots det var stämningen på läktarna fantastiskt bra. Ramsorna och hejaropen avlöste varandra.

Joel Riddez startade med samma elva som de senaste matcherna och i första halvlek såg spelet ut som det brukar. Djurgården ägde boll och gav inte motståndarna mycket tid när de väl fick tag på den. Det var ett självsäkert och ostressat Djurgården som visade upp sig. Kopparbergs kom loss ett par gånger till kontring men fick egentligen bara en riktigt bra målchans under första halvleken. Landslagsspelaren Pauline Hammarlund spelade Nathalie Persson till ett friläge som krävde en superräddning av ”Gugga” i Djurgårdsmålet.

Djurgården hade en hel del chanser framåt under första halvlek, den första efter åtta minuter när Jalkerud lämnas omarkerad i straffområdet men sätter nicken brett utanför målramen. Det dominerande spelet kom dock att ge utdelning efter en halvtimme. Johanna Rytting Kaneryd spelade en djupledsboll till Tempest-Marie Norlin som drogs ner i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och en självsäker Sheila van den Bulk satte sitt andra mål från elva meter för säsongen.

Djurgården gick till paus med en skön och välförtjänt 1-0-ledning. I andra halvlek kom matchbilden att förändras. Djurgården slappnade av lite för mycket och lät Kopparbergs bygga upp till fler och fler farliga situationer. Djurgården kändes plötsligt oorganiserade och fick inte till samma bollinnehav som i första halvlek. Första målchansen för Kopparbergs kom efter 50 minuter. En av många bra hörnor tvingade Gunnarsdottir till en räddning hon i en intervju efter matchen rankade som en av hennes allra bästa någonsin.

De fasta situationerna var Kopparbergs/Göteborgs bästa chans till kvittering under den andra halvleken. Med Elin Rubensson åter i spel hotade de flera gånger via hörnor och frisparkar.

Djurgården var dock inte helt chanslösa under andra halvleken. En hårt slitande Tempest-Marie Norlin gav allt och lite till i varje situation, både defensivt och offensivt. Bästa möjligheten för Tempest att näta för tredje matchen i rad kom när hon stack iväg själv och fick på ett tungt skott som tippades till hörna.

Andra halvlek var en väntan på att DIF skulle vakna till och börja spela fin fotboll igen, och farhågan att den väckarklockan skulle vara ett kvitteringsmål växte sig större genom halvleken. Härligt nog skulle Johanna Rytting Kaneryd med tio minuter kvar av matchen se till att nästa notering i målprotokollet var en blårandig sådan. Kopparbergsförsvaret hann inte täcka en framrusande Johanna under en kontring, och hon lyckades förvalta Katrin Schmidts klockrena passning på bästa sätt. 2-0 på tavlan, och Rytting Kaneryds första mål för säsongen.

Tredje raka vinsten, och dessutom tredje nollan, är ett faktum och Djurgården har nu klättrat till en fjärdeplats i tabellen. Nästa vecka kommer tabelljumbon KIF Örebro till Stadion för sista matchen innan det långa sommaruppehållet.

Djurgården – Kopparbergs/Göteborg FC 2-0 (1-0)
1-0 Sheila van den Bulk (30)
2-0 Johanna Rytting Kaneryd (79)

Varningar DIF: Inga

Formation: 4-4-1-1

Gudbjörg Gunnarsdottir
Freja Hellenberg, Petronella Ekroth, Sheila van den Bulk, Hallbera Gisladottir
Johanna Rytting Kaneryd (87), Katrin Schmidt, Annika Kukkonen (68), Hanna Lundqvist (77)
Tempest-Marie Norlin
Mia Jalkerud

Avbytare: Sandra Lindkvist, Kim Sundlöv, Filippa Pettersson, Alexandra Höglund (68), Michelle Wörner (77), Madeleine Stegius (87)

Frånvarande:  Patrycja Jerzak, Lisa Moazzeni (knä), Emilia Appelqvist (knä), Julia Westergren (knä)


Nästa match är hemma är mot KIF Örebro onsdagen den 28 juni klockan 19.00 på Stadion. Det är den sista matchen för säsongen så vi hoppas att många tar plats på Stadions läktare för att heja fram tre nya poäng!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l