Trotjänaren Kjell Frisk tackar för sig

Efter ett imponerande antal säsonger i Djurgårdens tjänst – både som spelare och målvaktstränare – tackar nu Kjell Frisk för sig. Istället tar Nikos Gkoulios från IK Frej vid medan ”Kjelle” kan varva ner från den oregelbundna och matchstyrda tränartillvaron till en mer normal arbetsvecka eftersom han ändå fortsätter att vara anläggningsansvarig på Kaknäs.
– Det har blivit några år som målvaktstränare, jag tror att det kan ha varit nitton säsonger. Jag började som målvaktstränare i DIF 1999 och sedan har jag ju varit med som spelare från 1990-1995 så det har ju som sagt blivit några år totalt i föreningen, konstaterar Kjell som har en fin meritlista under sin tid i Djurgården med SM-guld och landslagsmålvakter.
– Det är klart att man är stolt över vad man gjort. Jag har ju lyft upp ett antal spelare från juniorlag till Allsvenskan och fått fram landslagsspelare, så det känner jag stolthet över.

Nu läggs dock både målvaktshandskarna och tjänarjackan på hyllan efter moget övervägande och även om det är blandade känslor tycker ”Kjelle” ändå att det är ett logiskt steg.
– Det känns bra på det stora hela. Sedan kommer det säkert att vara vemodigt ibland i samband med matcher, men det känns ändå som rätt beslut. När Andreas Isaksson kom tillbaka var det som att cirkeln slöts och det blev ett naturligt läge för avslut. Matcherna är ju alltid roligt men det är många faktorer som spelar roll för att det ska vara kul. Det blir ju en väldigt styrd tillvaro som tränare med träningar och matcher, nu blir det en mer regelbunden tillvaro. Sedan har jag ju hunnit med några tränare genom åren och när det nu blir ny tränare igen med Özcan kändes det naturligt att någon annan tar vid.

Med tanke på att Kjell blir kvar som anläggningsansvarig på Kaknäs blir det inte något dramatiskt avsked utan mer av en utfasning av tränardelen.
– Jag kommer ju att vara kvar i den miljön ändå så den dagliga verksamheten blir ungefär som tidigare. Det är mer matcherna som skiljer när jag kommer att sitta på läktaren istället för på bänken. Jag kommer att träffa alla så länge som jag fortsätter att hålla ordning på anläggningen och det känns bra att få vara kvar på Kaknäs, summerar Kjell.

 

Attachment

l