Tung förlust mot Kalmar FF

Djurgården-Kalmar FF 0-2 (0-1)

0-1 (35) Erton Fejzullahu
0-2 (63) Erton Fejzullahu
Domare: Magnus Lindgren
Publik: 9602, presenteras av:

Djurgårdens laguppställning
Andreas Isaksson – Niklas Gunnarsson (66, Dzenis Kozica), Erik Johansson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson – Nicklas Bärkroth (60, Edward Chilufya), Jesper Karlström (46, Jonathan Ring), Fredrik Ulvestad, Haris Radetinac – Aliou Badji, Kerim Mrabti.
Inte inbytta spelare: Tommi Vaiho, Markus Danielson, Jacob Une Larsson, Kewin Walker.

Matchrapport:

Djurgården åkte på säsongens andra hemmaförlust när laget efter en synnerligen blek och slätstruken insats föll mot Kalmar FF. Gästerna vann med 0-2 efter ett mål i vardera halvlek av Erton Fejzullahu.

Söndagskvällen på Tele2 Arena blev dyster för alla med djurgårdssympatier. Gästerna Kalmar FF kunde alldeles för komfortabelt vinna med 0-2 och hemmalagets insats var direkt svag. De spelmässiga glädjeämnen som fanns i matchen hittades under den första kvarten då Djurgården spelade ganska bra, något säkert många har förträng med tanken på hur resten av matchen artade sig. Under matchinledningen kom laget kom till flera bra lägen som borde ha resulterat i bra målchanser men mer än nästanlägen blev det inte. Djurgården lyckades nästan komma till avslut vid en hörna, nästan komma till bra lägen efter djupledslöpningar och nästan komma till bra avslut med skott.

Faktum är att Kalmar var närmast att göra mål under perioden när Djurgården nästan skapade målchanser. I den femte matchminuten klackade Erton Fejzullahu bollen till Måns Söderqvist som sköt bollen i ribban och efter en kvart nickade Papa Diouf, i öppet läge, bollen i Andreas Isakssons famn.

Efter den inledande kvarten var det mer eller mindre ingenting som fungerade för Djurgården. Kalmar FF tog tag mer och mer i spelet och hemmalaget agerade passivt. Den passiviteten utnyttjade Kalmar FF i matchminut 35 när mittbacken Mikael Dyrestam måttade in ett inlägg från högerkanten. I straffområdet kunde Erton Fejzullahu med gott om tid på sig ta ned bollen, lägga den till rätta och sedan skjuta bollen förbi Andreas Isaksson.

Baklängesmålet påverkade Djurgården väldigt negativt och det som redan inte fungerade blev ännu sämre. Kalmar hade full kontroll på matchen och hemmapubliken blev allt mer frustrerad.

När den andra halvleken startade hade Özcan Melkemichel gjort ett par ändringar i laget. Jonathan Ring byttes in och Jesper Karlström byttes ut. Kerim Mrabti flyttades ned centralt på mittfältet och Nicklas Bärkroth flyttades upp i anfallet. De ändringarna höll på att ge positivt utfall omgående. Ett par minuter in i den andra halvleken kom Jonathan Ring, framspelad av Nicklas Bärkroth, till avslut men gästernas målvakt Lucas Hägg Johansson räddade med armen. Djurgårdens klart bästa målchans i matchen.

Under de inledande minuterna i den andra halvleken fanns små positiva intentioner i spelet igen men de ebbade snabbt ut och mönstret från den första halvleken kunde skönjas igen. Till exempel lyckades Kalmar göra ett mål till efter ett inlägg från höger slaget av Mikael Dyrestam. Precis som i den första halvleken var det Erton Fejzullahu som gjorde mål men den här gången nickade han in bollen. 2-0 och brantare uppförsbacke.

Matchens sista del var händelsefattig. Ett Djurgården till synes utan självförtroende skapade ingenting i jakten på en reducering. Den bästa möjligheten hade Jonathan Augustinsson när han från distans sköt en bit utanför målet. Det säger en del om hur uddlöst det var. Kalmar städade enkelt av matchen och för hemmalaget Djurgården är det bäst att bara utvärdera, glömma och ta sikte på nästa match.

Text: Thomas Segerbrant

 

 

Attachment

l