Tung förlust mot Syrianska

160228 Domare Mohammed Al-Hakim diskuterar med Kevin Walker efter att spelaren fått ett rött kort under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Syrianska och Djurgården den 28 Februari 2016 i Södertälje. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Syrianska-Djurgården 1-0 (1-0)

1-0 Bachir Katourgi (53)

Domare: Mohammed Al-Hakim
Utvisning DIF: Kevin Walker
Publik:
Startelva:

Kenneth Höie

Tim Björkström, Marcus Hansson, Omar Colley, Elliot Käck

Jesper Karlström, Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Daniel Berntsen

Sebastian Andersson, Sam Johnson

Bänk: Hampus Nilsson, Stefan Karlsson, Jacob Une Larsson, Mihlali Mayambela, Seon-Min Moon, Amadou Jawo, Tino Kadewere

160228 Djurgårdens Sebastian Andersson (närmast i bild) deppar med Daniel Berntsen (v), Elliot Käck (2:a vänster), Sam Johnson och Amadou Jawo efter fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Syrianska och Djurgården den 28 Februari 2016 i Södertälje. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Matchrapport:

En omdiskuterad utvisning på Kevin Walker satte sin prägel på matchen när DIF förlorade med 0-1 mot Syrianska i Svenska Cupens andra gruppspelsomgång.

Med en seger i ryggen mot Ljungskile och gruppledning efter första omgången kunde DIF kliva ut på Södertälje Fotbollsarena med en startelva som innehöll två förändringar: Kenneth Höie och Tim Björkström gick in medan Hampus Nilsson och Stefan Karlsson lämnade plats.

Syrianska stod å sin sida för en gedigen insats mot Hammarby i första gruppspelsmatchen och trots att DIF var förvarnade höll det på att gå riktigt illa redan i 10:e minuten när Daniel Bennassar-Nilsson fick måtta skott mitt i boxen efter ett inspel från högerkanten, dessbättre gick skottet en bit över målramen.

Ännu närmre kom Richard Yarsuvat som prickade ribban med ett distansskott med kvarten spelad. I samband med anfallet fick Marcus Hansson en hårt skott i huvudet och bollen träffade så pass illa att Hansson till slut tvingade till byte i den 22:a minuten efter att ha försökt spela vidare.
– Marcus kunde inte spela vidare och eftersom det kan röra sig om en eventuell hjärnskakning tog vi ett byte, kommenterar DIF:s naprapat Christian Andersson angående  incidenten.

160228 Djurgårdens Marcus Hansson skadar sig och får utgå under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Syrianska och Djurgården den 28 Februari 2016 i Södertälje. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

In kom Jacob Une Larsson och efter spelavbrottet som uppstod blev det bättre fart på Djurgården som under en period skapade bra tryck och producerade ett antal bra anfall, dock utan att få till någon riktigt het chans. Men ett vasst läge skulle komma när Kevin Walker tog ett avslut på Tim Björkströms högerinlägg i 31:a minuten, skottet styrdes dock ut till hörna via en SFC-försvarare.

Sista kvarten puttrade matchen på i maklig takt utan några tydliga chanser. Ett utmärkt läge gavs dock på övertid när DIF fick en frispark i ett klassiskt Kevin Walker-läge. DIF-kaptenen tog den också men tyvärr gick skottet rakt på Garaca i SFC-kassen.

Inga byten i paus och en riktig tuff start på den andra halvleken blev det sedan när Djurgården åkte på en utvisning i 49:e minuten efter att Kevin Walker fick sitt andra gula kort av domare Mohammed Al-Hakim. Ett svårförståeligt beslut, enligt Kevin själv.
– Jag får ett rött kort och sabbar för laget. Jag önskar att jag kunde be om ursäkt för det men jag har inte gjort något fel som jag ser det. Sam (Johnson) blir nertrampad på kortlinjen och jag springer mot situationen och skriker hey, hey och när jag vänder mig om har domaren plockat fram kortet. Det är lätt att säga olämpliga saker om det så här efteråt men jag hoppar över det, säger Kevin själv om situationen.

Det gamla talesättet om att olyckor sällan kommer ensamma skulle sedan besannas strax efter. En boll i djupled letade sig till slut, via ett inspel från Yarsuvat fram till Bachir Katourgi vars första skott räddades av Höie men Katourgi var först framme på returen och kunde sedan rulla in bollen.

Dubbelt tungt för DIF som tvingades jaga kvittering med tio man men som ändå fick ett bra kvitteringsläge kort därpå. Alexander Faltsetas frispark strax utanför straffområdet gick dock rakt i famnen på Garaca. I 59:e minuten hade sedan även Sam Johnson ett bra läge i boxen men sköt metern ovanför.

Pelle vaskade om i laget där Tino Kadewere kom in istället för Jesper Karlström medan DIF fortsatte att jaga. Tim Björkström inlägg var mycket nära att nå Sam Johnson vid bortre stolpen i 67:e och en del övriga nästan-lägen dök upp: Tino Kadewere sköt, Faltsetas hade en hyfsad nick och Elliot Käck måttade in inlägg, men tiden tickade obönhörligt på.

I 82:a kunde det varit tack och godnatt när Syrianska prickade ribban på nytt men det fanns ännu tid kvar för en sista forcering. Jawo in, Björkström ut, trebackslinje och full satsning framåt blev sista draget från Pelle Olsson.

Men det var Syrianska som kom närmast i en omställning och en mirakelbrytning från Une Larsson förhindrade ett nytt baklängesmål i 88:e minuten. Ett sista blårandigt läge gavs när Tino Kadewere nickskarvade Daniel Berntsens frispark på övertid men bollen for utanför och en bitter förlust var ett faktum. Läget i gruppen gör nu att DIF blir beroende av andra resultat för att kunna vinna den och avancera till kvartsfinal och DIF-tränaren Pelle Olsson gjorde följande analys av matchen:
– Första halvek är vårt anfallsspel av för låg kvalitet. Vi tappar bollen och får spela för mycket försvarsspel. Det gör vi i och för sig okej, de har ett skott utifrån som går i ribban men annars har vi bra kontroll i försvarsspelet där vi är aktiva och har bra kontakt inom laget. Men vårt anfallsspel är inte tillräckligt bra. Det är för lågt tempo i vårt passningsspel och tekniken är för ojämn.
– Sedan känner vi att vi har vår bästa halvlek framför oss men vi har några olycksaliga minuter när Kevin får sitt gula kort och vi åker på ett baklängesmål. Med 0-1 och en man mindre är det lätt hänt att det blir stress och även om tempot i passningsspelet var bättre i andra halvlek var däremot kvaliteten inte tillräckligt bra i sista delen. Inläggen och positionerna är helt enkelt inte tillräckligt bra. Så även om vi ökar kvaliteten och får ett tryck på deras planhalva så lyckas vi inte gräva fram de där riktigt tydliga målchanserna trots ett bättre passningsspel. Men nu får vi fokusera på att gå ut och köra allt vi kan i derbyt på söndag och göra vår del så får vi hoppas på gynnsamma resultat i övrigt i cupen, summerar Pelle.

 

Attachment

l