Tungt fall mot KGFC

Foto: Johan Sahlén

Damallsvenskan
Djurgården – Kopparbergs/Göteborg FC  0-2 (0-0)
0-1 Rebecka Blomqvist (52)
0-2 Olivia Schough (81)

Laget
Gudbjörg Gunnarsdottir
Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Ingibjörg Sigurdardottir, Portia Boakye
Fanny Andersson (Evelina Finndell, 85), Irma Helin, Shiela van den Bulk, Michelle Wörner (Julia Walentowicz, 85)
Mia Jalkerud (Wilma Sjöholm, 75), Tilde Lindwall

Djurgården föll tungt i en jämn match mot Kopparbergs/Göteborg FC. Bollen ville inte in för blåränderna och förlusten innebär att Djurgården befinner sig på en niondeplats i tabellen.

Under en stekhet kvällssol klev Djurgården ut på Stockholms Stadion för att ta sig an Kopparbergs/Göteborg FC i damallsvenskans nionde omgång. Djurgården är fortsatt skadedrabbat men har imponerat trots den tunna och unga truppen.

Djurgården startade piggt och kunde hota redan i matchens första minut när Fanny Andersson kom till läge i straffområdet, men dessvärre fick iväg ett något kraftlöst avslut. Redan från början hade Djurgården och Kopparberg jämna steg med varandra och lyckades få till några halvchanser åt båda håll. Göteborgarna kom farligt nära efter dryga fem minuter när Oliva Schough skickade in ett inlägg längs marken från sin vänsterkant.

Djurgården visade upp en stor offensiv vilja och lyckades ofta pressa ner Kopparbergs, bland annat via en mycket högt stående Petronella Ekroth som flera gånger om lyckades komma runt på högerkanten och skicka in inlägg. Efter dryga halvtimmen kom Ingibjörg Sigurdardottir i kanonläge och avlossade ett tungt skott som dessvärre gick i ribban.

Gudbjörg Gunnarsdottir tvingades till flera kvalificerade räddningar och gjorde återigen en stormatch. I början av andra halvlek tilldömdes Kopparbergs en straff. Elin Rubensson stegade upp för de rödklädda, Gunnarsdottir gick åt rätt håll och räddade straffen, men typiskt nog var det en göteborgsfot som var först på returen. 1-0 till Kopparbergs/Göteborg via Rebecka Blomqvist.

Djurgården jagade på och fortsatte skapa tryck. Portia Boakye, som var tänkt som anfallare men fått ta plats i backlinjen, gjorde det riktigt bra i både defensiv och offensiv. Kanske stod hon för Djurgårdens bästa chans i andra halvlek när hon fintade sig till skottläge och sånär kunde hugga på returen som Geurts lämnade.

Ännu ett bakslag skulle dock komma, när Olivia Schough med tio minuter kvar att spela kom fri i straffområdet och prickade in 2-0. Kort därefter gjorde Djurgården två byten men tiden var för knapp för Djurgården att vända. Trots en stor kämparinsats och en till spelet sätt jämn match var det Kopparbergs/Göteborg som fick med sig tre poäng.

Nästa hemmamatch

Djurgården har chans till revansch redan nu på söndag när Kristianstad kommer på besök.

Djurgården – Kristianstad, söndag 1 juli 14:00, Stockholms Stadion


Startelvan. Foto: Johan Sahlén

 

Attachment

l