Tungt poängtapp mot J Södra

Djurgården-Jönköping Södra 0-0

Domare: Mohammed Al-Hakim, Västerås
Varning DIF: Kevin Walker
Publik: 12493

Djurgårdens laguppställning:
Andreas Isaksson – Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck – Magnus Eriksson, Jesper Karlström, Kevin Walker, Othman El Kabir (65, Haris Radetinac) – Kerim Mrabti (86, Julian Kristoffersen), Gustav Engvall (72, Aliou Badji).
Inte inbytta spelare: Tommi Vaiho, Jonathan Augustinsson, Souleymane Kone, Marcus Hansson.

Matchrapport:

Att Djurgården i matchen mot Jönköping Södra höll tätt bakåt på hemmaplan för första gången sedan slutet av juli hjälpte föga eftersom utdelningen framåt även den var noll. På ett blåsigt kylslaget Tele2 Arena fick Djurgården bara med sig en poäng i jakten på en åtråvärd Europaplats.

Det var tre poäng som gällde för Djurgården i matchen hemma mot Jönköping Södra. Tre poäng som skulle ge Djurgården marginal ned till lagen bakom i tabellen. Lag som har samma mål som Djurgården. En av Europaplatserna.

Djurgården inledde piggt och gick tidigt på offensiven men gästerna visade tidigt att de var här för att hålla ihop som lag. Blårändernas pigga inledning mattades omgående av och under en period i mitten av halvleken var det till och med så att Jönköping Södra fick föra spelet en stund innan Djurgården på nytt tog initiativet i matchen.

Matchbilden var extremt enkelspårig. Djurgården försökte öppna upp sina gäster med ett kort och snabbt passningsspel men när motståndarna inte gick med på det hände det inte särskilt mycket i matchen. Båda lagen spelade tålmodigt och matchen var inte särskilt publikfriande. Någon halvchans skapades men mer än så var det inte.

Djurgården, utan mittbacken Jonas Olsson och mittfältaren Kim Källström, kom ut till den andra halvleken med ett mål i sikte. Att göra ett mål. Djurgården hade ännu mer bollinnehav i den andra halvleken men matchbilden från de första 45 minuterna höll i sig. Jönköping Södra försvarade sig kompakt och Djurgården hade fortsatta problem att ta sig fram. Hemmaspelarna fortsatte att försöka spela tålmodigt men stressen i spelet tilltog i takt med att matchklockan tickade.

Förvånansvärt få målchanser skapades och faktum är att det var Jönköping Södra som var närmast att göra mål. Daryl Smylie var nära att nicka in ett inlägg från Djurgårdens före detta högerback Stefan Karlsson. Djurgården hade få avslut på mål. Kevin Walker hade en frispark lågt mot målvaktens vänstra stolpe men Anton Cajtoft hann ned i tid.

Med 20 minuter kvar satte Özcan in lite längd. Aliou Badji, som varit skadad i veckan, ersatte Gustav Engvall. Djurgården började spela lite längre och högre men utan resultat. Jönköping Södra stack emellan när Djurgården drällde med bollen mitt på planen men Andreas Isaksson kom ut bra från sitt mål och kunde avvärja skottet med sina smalben.

Med en handfull minuter kvar av ordinarie matchtid adderade Özcan ytterligare några centimeter till laget. Julian Kristoffersen byttes in och det var ytterst nära att ge resultat direkt. Inhopparen var med sin första bollkontakt nära att nicka in bollen i mål men även denna gång var Anton Cajtoft välplacerad.

Närmare mål än så kom inte Djurgården i säsongens sista hemmamatch och närmare 12500 åskådare lämnade besviket Tele2 Arena efter den mållösa matchen.
– Vi är missnöjda med resultatet. Vi har mycket boll men det är inte tillräckligt mycket målchanser. Vi är inte tillräckligt duktiga för att luckra upp deras försvarsspel, säger en besviken Özcan Melkemichel efter matchen.

Djurgården har fortfarande Europaplatsen i egna händer när den sista omgången spelas nästa helg men då lär det krävas tre poäng i bortamatchen mot Kalmar om en plats i . Efter att bara ha vunnit en av de sex senaste matcherna är nu Östersund och BK Häcken bara en poäng efter i tabellen. Dramatik är att vänta.

Text: Thomas Segerbrant

Magnus Eriksson tar emot priset ”Årets Järnkamin 2017” från JK i samband med matchen.

Attachment

l