Två landslagstalanger till Djurgården!

KÖP SÄSONGSKORT TILL DAMALLSVENSKAN 2018 HÄR!

Priser: 600 kronor för vuxna, 400 kronor för ungdomar/studenter/pensionärer. Vi ses på Stadion!


Uppdaterad med intervju med Jenna Hellstrom.

Djurgården har gjort klart med ytterligare två spelare inför säsongen 2018, och denna gång rör det sig om två unga talanger med landslagserfarenhet. Jenna Hellstrom ansluter från FC Rosengård och Evelina Finndell kommer senast från AIK.

– Jenna är en väldigt snabb och genombrottsstark forward och Evelina är en ung spelare som trots sin ålder har mycket erfarenhet, hon kan spela både mittback och central mittfältare och har stor utvecklingspotential, säger Joel Riddez om sina senaste nyförvärv.

Jenna Hellstrom, född 1995 i Kanada, är en snabb och lovande forward med erfarenhet från det Kanadensiska landslaget. Sommaren 2017 skrev hon kontrakt för resten av året med FC Rosengård, och där blev det totalt sex matcher varav tre från start i Damallsvenskan samt spel i Champions League. Tidigare har Jenna spelat universitetsfotboll för Kent State University och Motor City FC i den amerikanska andraligan.

Välkommen till Djurgården, Jenna! Vad är du för typ av spelare?
– Tack så mycket! Mina främsta styrkor är min snabbhet och aggressivitet. Jag är bra en mot en och kan hantera att spela på olika positioner. Jag är fortfarande ung och älskar att lära mig nya saker, jag vill utvecklas och kommer göra allt jag kan för att fortsätta med det.

Hur kom det sig att du kom till Sverige för att spela fotboll?
– Jag valde att spela i Sverige för jag visste att jag ville jaga min dröm att spela fotboll professionellt och att spela i Kanadas landslag. Jag visste att Sverige var en av världens starkaste ligor, och för att kunna nå nästa nivå behövde jag utvecklas tekniskt och det är något europeisk fotboll är allra bäst på. Den lär dig att vara bra med boll på fötterna.

Vad tycker du om Damallsvenskan?
– Efter att ha spelat i ligan har jag märkt att det är en typ av fotboll jag verkligen trivs med att spela. Lagen vill vara spelförande och ha stort bollinnehav, och du får spela med några av världens bästa fotbollsspelare.

Vad fick dig att välja Djurgården?
– Jag valde att komma till Djurgården eftersom jag ville stanna i Sverige. Det är en av världens bästa ligor och jag märkte en stor förbättring hos mig själv efter bara sex månader här. Djurgården är ett lag som fortsätter bygga framåt och som har nått bättre resultat flera år i rad. Jag tror att klubben kommer passa mig väldigt bra!

Vad hoppas du på till nästa säsong?
– Mina förväntningar är att göra avtryck och kunna bidra med något positivt till laget, utvecklas som spelare och att hjälpa Djurgården till att bli ett topplag i Damallsvenskan.

Jenna Hellström hösten 2017. Foto: Bildbyrån

Evelina Finndell, född 1998, kommer närmast från AIK och har även erfarenhet från att spela i blågult där hon spelat ett dussin matcher i U17- och U19-landslaget.

Säsongen 2014 debuterade Evelina som 16-åring i Damallsvenskan, men har spenderat de två senaste åren i Elitettan. 2018 gör Evelina comeback i landets högsta serie för att ta ytterligare kliv i sin fotbollskarriär. Evelina är en viljestark och mångsidig spelare som har spelat både back och mittfältare.

Välkommen till Djurgården Evelina, vad är det som lockat dig till DIF?
– Tack! Att spela i högsta divisionen och ta ett till kliv i min utveckling. Jag vill bli en bättre spelare och ser framemot att bli det genom att få möta, och spela med, bättre spelare. Jag vill nå en högre nivå.

Hur beskriver du dig själv som spelare?
– Jag har bra spelförståelse och en rätt så bra grundteknik, är en mångsidig spelare med hög ambitionsnivå.

Hur ser du på ditt 2017?
– Jag gjorde en stabil säsong där jag lärde mig väldigt mycket. Jag tycker att jag har blivit bättre på att ta för mig och utvecklas som ledare på planen.

Du har varit med en del i ungdomslandslagen, satsar du på mer landslagsspel?
– Absolut! Det är ju ytterligare ett steg i min utveckling, först och främst att ta mig till U23 landslaget. Även om jag har några år på mig så vill jag nå dit så fort som möjligt.

Hur känns det att komma till Djurgården och få chansen att spela och träna med landslagsspelare som Emilia Brodin med flera?
– Det känns jättebra, det ska bli väldigt inspirerande att få spela med mina förebilder. Jag tror att jag kommer kunna lära mig mycket av dem och det gör mig väldigt motiverad.

Evelina under en match med ungdomslandslaget. Foto: Anders Henrikson

KÖP SÄSONGSKORT TILL DAMALLSVENSKAN 2018 HÄR!

Priser: 600 kronor för vuxna, 400 kronor för ungdomar/studenter/pensionärer. Vi ses på Stadion!

Attachment

l