U21: Dramatiskt kryss mot AFC

U21 Djurgården – AFC 3-3 (1-0)

1-0 Filip Lindbom (4)
1-1 Kerfala Cissoko (54)
2-1 David Gustafsson (58)
3-1 Hugo Fernandez (70)
3-2 Oke Akpoveta (73)
3-3 Kerfala Cissoko (76)

Varningar DIF: Besard Sabovic, Adrian Hamidi
Laget:
Tommi Vaiho
Johan Andersson, Filip Lindbom, Daniel Johnsson (Abrahamsson, 45), Matteo Catenacci
Hampus Finndell, Besard Sabovic, Carl-Johan Ågren (Hamidi, 60)
David Gustafsson (Fernandez, 60) Aliou Badji, Edward Chilufya
Bänk: Samuel Larsson (mv), Alexander Abrahamsson, Adrian Hamidi, Hugo Fernandez, Kevin Kielin, Oliver Granberg

Matchrapport:

Det bjöds på stor dramatik på Kaknäs under måndagens U21-match. DIF såg ut att gå mot säker seger i tvåmålsledning mot AFC med tjugo minuter kvar men tappade till oavgjort och behöll till slut en poäng efter ett bortdömt straffmål för gästerna.

Ett något reducerat U21-lag ställde upp för match mot AFC på Kaknäs under måndagseftermiddagen. Med tanke på att U19 hade bortamatch mot Mjällby under söndagen och kom hem sent under natten blev det en mix av A-lagsspelare med en något mindre U19-representation och de två inlånade spelarna Carl-Johan Ågren (fd DIF) och David Gustafsson (Värtan).

Det var ruggig väderlek med blåst och regn men Djurgården kunde glädja sig åt en drömstart på matchen. Besard Sabovic curlade en hörna i ribban och på returen fanns Filip Lindbom på plats och rakade in sitt första mål i DIF U21 med tre minuter spelade.

AFC påbörjade kvitteringsjakt direkt och satte ett visst tryck på Djurgården där Tommi Vaiho fick jobba och mota ett antal skott och inlägg med god hjälp av backlinjen. För Djurgårdens del blev det en del omställningslägen och fasta situationer men inga fler riktigt vassa chanser.

Inte heller AFC hotade alltför mycket framåt trots en del etablerat offensivt spel och det blev mest halvchanser och nästan-lägen även om Vaiho fick sträcka ut rejält på ett lurigt skott från Camara i 39:e minuten. Även Hossin Lagoun i AFC-kassen fick till slut komma i arbete när han parerade Sabovic frispark i slutet av halvleken innan domaren satte pipan i munnen. 

Det blev ett byte i halvtid där Alexander Abrahamsson klev in i den centrala defensiven. AFC började bra och bjöds omgående på en fin möjlighet när en utebliven DIF-frispark för en kraftig tackling skapade ett friläge. Vaiho fanns dock än en gång på rätt plats och avstyrde skottet från nära håll.

Strax därpå tvingades dock Vaiho kapitulera när Kerfala Cissoko bröt sig fram i straffområdet och tryckte in 1-1. Tungt för Djurgården som dock svarade upp omgående.
En ny fast situation och en ny serve från Sabovic som till slut landade framför fötterna på inlånade David Gustafsson som satte dit bollen.

Strax därpå tackade Gustafsson för sig när Hugo Fernandez ersatte som fick se Vaiho göra en ny viktig räddning på en stenhård AFC-frispark från Ferid Ali. Även DIF hade ett farligt inspel av pigge Fernandez från höger som efter visst studsande räddades på mållinjen men trean skulle komma till slut.

Hampus Finndell stod för ett elegant inlägg till Hugo Fernandez som sätter 3-1 med ett otagbart volleyskott. Riktigt snyggt och DIF satt till synes stadigt i förarsätet med tjugo kvar av matchen.

Dessvärre blev det ingen enkel resa till slutsignalen. AFC hade inte gett upp utan sågade sig igenom DIF-försvaret där till slut bollen rullades in av Ake Okpoveta till 3-2 och scenariot upprepade sig strax därpå i ett nytt AFC-anfall där Cissoko satte sitt andra mål för dagen.

Aliou Badji var sedan nära att klacka in bollen i den dramatiska upplösningen av matchen och i 80:e minuten uppstod det ännu mer drama och förvirring. AFC tilldömdes en straff som slogs i mål men sedan dömdes bort för att straffläggare stannat upp vid sista steget i ansatsen, vilket alltså inte är tillåtet och innebär gult kort och indirekt frispark.

Protester och ett efterföljande andra gult kort för straffskytten som uppenbarligen inte var alltför nöjda med domslutet – vilket således blev till rött kort. Djurgården fick chansen att avsluta med en man mer och jagade en seger. Det blev en yvig matchbild där båda lagen anföll friskt för att sätta ett ledningsmål. Chanser fanns åt båda hållen men 3-3 stod sig tiden ut och DIF fick nöja sig med en poäng den här gången.

Totalt innebär det fyra poäng på tre matcher och det kan bli en svår resa att nå förstaplatsen som krävs för att få spela U21-final. 

Foto: Kenth Norberg

Attachment

l