U21 fick oavgjort mot Norrköping

U21-allsvenskan
IFK Norrköping-Djurgården 0-0 (0-0)

Laget
Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper, Niklas Gunnarsson, Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac, Jesper Karlström, Marcus Hansson, Ahmed Bonnah (Michel Rosencrantz Montero, 72)
Haruna Garba, Alexandar Mutic (Linus Pettersson Parnevik, 60)

 

Matchrapport

Det var en betydelsefull match för båda lagen, Norrköping behövde få lite positiv energi efter en tung period för A-laget och Djurgården var ute efter seriesegern. Lagen bestod också av mycket bra spelare, i Norrköping fanns bland annat det danska nyförvärvet Alexander Jacobsen.

Norrköping startade med mycket hög intensitet och pressade ner Djurgården som egentligen inte skapade något i den första halvleken. Norrköping skapade desto mer och Djurgården var ganska nöjda med 0-0 i paus.

Tränarna justerade lite i positionerna i halvtid och den andra halvleken var betydligt jämnare. Norrköping hade chanser, men den allra farligaste var kanske Djurgårdens då Souleymane Kone nickade ett inlägg stenhårt tätt över ribban. Matchen slutade trots allt mållös.

– Det var två väldigt bra och namnkunniga lag som möttes. Norrköping var klart bättre än oss i första halvlek där de hade många små kvicka och tekniska spelare som vi inte kom tillräckligt nära inpå vilket gjorde att de fick ha lite för mycket boll. Vi gick ner på 4-1-4-1 i andra halvlek och då fick vi lite bättre koll på dem. Vi tog över matchen allt eftersom och efter 90 minuter har vi också den farligaste målchansen. Det blev en väldigt nyttig match, det var nästan bara A-lagsspelare i båda lagen, det var hög nivå och intensitet hela matchen. Plus idag till Tommie Vaiho och Niclas Gunnarsson som gör riktigt bra matcher, menade coachen Hugo Berggren.

Då Brommapojkarna vann sin match mot Örebro med 4-1 i dag ligger Djurgården tvåa i serien på sämre målskillnad en BP. BP har dock spelat klart varför Djurgården behöver oavgjort i sista matchen mot Sundsvall för att säkra seriesegern. Den matchen spelas tisdagen den 8 augusti klockan 15:00 på Kaknäs.

Attachment

l