U21 finalklara efter seger

U21-Allsvenskan, slutspel
Djurgården-Åtvidaberg 2-0 (0-0)
1-0 Marcus Hansson (72)
2-0 Arnold Ehn (87)

Laget
Oscar Jonsson
Wilhelm Loeper (Cameron Streete, 85), Daniel Johnsson, Alexander Abrahamsson, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac, Amadou Jawo (Linus Pettersson Parnevik, 81), Marcus Hansson, Edward Chilufya (Arnold Ehn, 77)
Haruna Garba (Alexandar Mutic, 73), Julian Kristoffersen (Michel Rosencrantz Montero, 85)

Djurgården hade råd att förlora med två mål mot Åtvidaberg och ändå gå till final. Det gjorde att man kanske inte anföll med allt man hade, men med ett stort bollinnehav var man ändå det lag som skapade chanserna i den första halvleken. Målen kom dock först i den andra halvleken, 1-0 genom Markus Hanson i en tilltrasslad situation efter en hörna, 2-0 genom inhopparen Arnold Ehn som efter en djupledslöpning blev fri med målvakten och kunde chippa in bollen, ett mål som definitivt dödade matchen.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra första halvlek även om vi inte gör mål. Åtvidaberg har ett ganska namnstarkt lag i dag men vi har bra koll på dem och det borde nog stått 1-0 eller 2-0 efter tio minuter. I halvtid pratade vi om att vi inte behöver överarbeta situationerna utan att vi tar emot bollen, spelar den och tar en ny löpning. Det kanske låter som en klyscha men i dag funkar det. Självklart har vi i huvudet att vi inte behöver forsa på allt vad vi kan då vi egentligen inte behöver vinna och vi kanske stannar lite extra med någon spelare för att inte öppna oss bakåt. Nu är det klart, vi är i final vilket har varit säsongens mål. Att finalen spelas mellan vinnarna av norra och södra serien känns väl helt rättvist, menade coachen Hugo Berggren.

Nu väntar final mot Elfsborg som liksom Djurgården vunnit både grundserien och slutspelsgruppen. Djurgården har lottats som hemmalag och matchen spelas preliminärt den 8 november, men exakt tid och plats är ännu inte klart.

 

Attachment

l