U21-premiär mot Sirius på måndag

På måndag drar U21-Allsvenskan igång och för Djurgårdens del väntar bortamatch mot Sirius på Lötens IP med avspark 15.00. I år blir det Hugo Berggren – assisterande tränare i A-laget – som ansvarar för U21-laget och han berättar att det kommer bli ett lite annorlunda upplägg under 2017.
– Vi  har en lite ny approach till U21 i år. Vi har ju lånat ut Mihlali Mayambela till Degerfors, Oscar Jonsson till Enskede och Filip Tasic till Arameisk-Syrianska. Så det blir nya konstellationer beträffande vilka som spelar när många av dem får spela seniorfotboll med andra lag i Superettan och division 1, berättar Hugo som tillägger att han ändå kommer att ha tillgång till de utlånade spelarna för U21-spel med DIF.
– De kan ju spela för båda föreningarna enligt deras låneavtal, sedan får man se från match till match om de är tillgängliga eller inte. Tidigare har vi kunnat plocka vilka vi vill eftersom de tränat med oss kontinuerligt vilket de inte gör på samma sätt i år. Så vi får ta det från vecka till vecka.

Men att U21-laget fortfarande kommer att vara en viktig möjlighet för A-lagsspelare att få extra matchtid gäller i år också.
– Ja. så är det forfarande och när det gäller truppen imorgon mot Sirius är det väldigt A-lagsbetonat där det finns ett behov av 90 minuters speltid hos många för att vara redo inför den allsvenska premiären.

När det gäller spelsystem och taktik kommer även det att följa A-lagets riktlinjer, enligt Hugo.
– Vi kommer att ta så mycket vi kan från A-laget så att det blir likadant rakt igenom. Allt från taktik till uppvärmning och fasta situationer ska vara samma, konstaterar Hugo som ser Sirius som en intressant första motståndare på måndag även om han i nuläget inte vet hur de kommer att matcha sitt lag.
– Svårt att säga hur matchbilden blir när det är första matchen för oss. Men vi har bra koll på hur de spelar i Allsvenskan och jag tror att det kommer att bli ett 4-2-3-1 från deras del. Sedan får vi se vad de kommer med för lag, om det blir yngre eller äldre. Det viktiga för oss är att vi själva gör en bra prestation och ett bra resultat.

Trupp och startelva till matchen kommer måndag 13.00 på dif.se

Attachment

l