U21-seger mot BP

U21-Allsvenskan
Djurgården-Brommapojkarna 3-1 (3-1)

1-0 Daniel Johnsson (21)
1-1 Marko Nikolic (36)
2-1 Hampus Finndell (37)
3-1 Daniel Johnsson (45)

Laget
Oscar Jonsson
Johan Andersson, Daniel Johnsson (Alexander Abrahamsson, 70), Alexander Abrahamsson (Patrick Pettersson Hafoka, 46), Matteo Catenacci (Anton Bergholm, 65)
Kevin Walker, Besard Sabovic (k), Hampus Finndell
Edward Chilufya, Dzenis Kozica, Omar Eddahri (Youssef Zlailouh,46)

Det blev en klar Djurgårdsseger mot Brommapojkarna i en match där samtliga mål kom i första halvlek. Daniel Johnsson, mittback i U19, stod för två av målen då han först nickade in 1-0 på en hörna från Kevin Walker och sedan slog upp bollen i nättaket till 3-1 efter ett inlägg från Edward Chilufya. 2-1 gjorde Hampus Finndell med ett vackert skott i krysset från 20 meter.

– Vi tog tag i matchen direkt och hade ett stort bollinnehav. Vi spelade dock lite smått för att få till de där riktiga chanserna, men till slut fick vi utdelning. Efter 25 minuter kom BP in i matchen och flyttade fram positionerna och på ett bolltapp kunde de kontra in kvitteringen. Vi kunde dock återta ledningen snabbt efter Hampus fina skott och efter det tog vi oss samman, tog tag i spelet igen och kunde även få in ett tredje mål innan halvtid. I andra halvlek hade BP lite mer boll men vi hade bra kontroll i försvarsspelet och var vassa i omställningarna även om det inte blev några fler mål. En riktigt bra U21-match med hög kvalitet från båda lagen, sa coachen Hugo Berggren.

Bild: Daniel Johnsson. Foto: Johan Sahlén

Attachment

l