U21-seger mot Hammarby


Alexandar Mutic avgjorde ett hett och tempofyllt derby på Kaknäs

U21-allsvenskan
Djurgården-Hammarby 1-0 (0-0)
1-0 Alexandar Mutic (70)

Målet från DIFTV:s livesändning

Laget

Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper, Daniel Johnsson (U19), Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson
Amadou Jawo (Ahmad Bonnah, 63), Marcus Hansson, Jesper Karlström, Joseph Ceesay
Haruna Garba (Alexandar Mutic, 63), Aliou Badji (Oliver Granberg, 82)

Det syntes direkt att båda lagen ville vinna dagens match, det var tuffa dueller och många frisparkar redan i inledningen. Men chansmässigt var det inte så mycket som hände i den första halvleken, Hammarby hade lite mer boll men lagen låste varandra bra och hade svårt att skapa farliga situationer. Haruna Garba hade ett skott från nära håll som Hammarbys Tim Markström styrde ut till hörna och Hammarbys Leo Bengtsson hade ett liknande skott som Tommi Vaiho i sin tur styrde ut över kortlinjen, mycket mer var det inte.

I andra halvlek öppnade det upp sig mer, Hammarby hade några lägen men Djurgården betydligt fler. Avgörandet kom efter 70 minuter, inbytte Alexandar Mutic avancerade lite till höger om målet, släppte ut bollen till Badji och tog själv en löpning centralt där han fick tillbaka bollen och enkelt kunde bredsida in den, ett mycket fint mål. Hammarby försökte kvittera och lyfte upp allt mer folk ju längre matchen led, men mer än några hyggliga chanser skapade man aldrig.

– Vi fick bra ordning på Garbas och Badjis försvarsspel i den här matchen, det har tagit ett tag att lära sig hur vi jobbar men nu börjar det komma och det var roligt att se. Det bidrog till att Hammarby fick det svårt att komma igenom. Vi hade det dock jobbigt i uppspelsfasen under framför allt första halvtimmen då vi spelade oss in i deras press och sedan inte kom ur. Totalt sett är det en jämn halvlek. I halvtid korrigerade vi hur vi ville bygga upp spelet där vi droppade ner med Hansson eller Karlström. Efter det hittade då de ytor som vi ville ha vilket ställde till stora problem för Hammarby och vi kunde skapa fyra-fem riktigt bra lägen och ett riktigt fint mål. Det var en bra prestation av alla och extra plus till Jesper Karlström som var bäst i dag, menade coachen Hugo Berggren.

Noterbart är att Djurgården avslutade matchen med två spelare födda år 2000, Ahmed Bonnah som gjort ett flertal U21-matcher tidigare och Oliver Granberg som debuterade.

Attachment

l