U21 slog Sirius


U21 vände underläge i halvtid till seger med 3-1.

U21-Allsvenskan
Djurgården-Sirius 3-1 (0-1)
0-1 (15)
1-1 Amadou Jawo (48)
2-1 Marcus Hansson (53)
3-1 Amadou Jawo (83)

Startelvan
Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper, Niklas Gunnarsson (Patrick Pettersson Hafoka, 46), Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac (Ahmad Bonnah, 67), Marcus Hansson, Marcus Enström (Oliver Granberg, 67), Joseph Ceesay
Haruna Garba (Arnold Ehn, 77), Amadou Jawo

Djurgården fick inte alls till det mot ett vilt kämpande Sirius i första halvleken.

– I första halvlek stämmer ingenting, vi är osynkade i försvarsspelet vilket gör att vi får stora problem att vi får stora problem att få tag i bollen och när vi väl får det tar vi alldeles för snabba beslut. Vi försöker komma till avslut direkt och får för korta anfall. Vi får jaga alldeles för mycket, samtidigt som vi ska ge beröm till Sirius som har en bra matchplan, sliter mycket och gör det bra, menade coachen Hugo Berggren.

Men i slutet av halvleken såg syntes det att alla löpningar tog på krafterna, och när Djurgården i halvtid dessutom bestämde sig för att öka kvalitén vände matchen snabbt. 1-1 kom efter ett inlägg från Loeper om Garba nickade ner till Jawo som placerade in bollen. Vid 2-1 drev Radetinac bollen ner till kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till en djupledslöpande Marcus Hansson. Slutligen spikade Jawo slutsiffrorna när han tog hand om en dålig rensning och säkert skruvade in bollen i bortre burgaveln.

– Vi har ett lite äldre lag en vad de har och 45 minuter i det tempot blev ganska tufft för dem. När vi dessutom gör två snabba mål så får vi bränsle och efter det är matchen i princip död. En bra insats av Jawo, han har lite samma roll som Kerim brukar ha och får droppa ner lite och kan vända upp, spelar smart inne i boxen och kommer till många avslut. Marcus Hansson gör en fantastisk insats, jobbar hårt i nittio minuter och är ett föredöme som kapten. Sen måste vi även nämna Marcus Enström som får spela på en van position på mittfältet och gör en bra insats där, menade Hugo.

Tvåmålsskytten Amadou Jawo var nöjd med sina två mål och menade att han är klart på gång.

– Jag tycker att det har känts bra de tre senaste U21-matcherna och jag känner mig i bättre och bättre form. Det är viktigt, det spelar ingen roll hur det känns och ser ut på träning, du måste få tempot i riktiga matcher. Det är roligt att spela just nu, menade han.

Foto, Jawo firar sitt mål: Johan Sahlen.

Attachment

l