Fredrik Ulvestad tillbaka i spel

Det blev en ofrivillig spelledighet mot BK Häcken för Fredrik Ulvestad förra helgen när en krånglande ljumske ställde till det. Under torsdagens träning var dock ”Ulven” tillbaka och gick för fullt på Kaknäs – en välkommen återkomst för ett revanschlystet Djurgården som jagar tre viktiga poäng hemma mot Kalmar på söndag.
– Jag fick en känning i ljumsken förra måndagen men nu känns det bättre igen. Det var viktigt att komma igång igen och nu får jag två träningar till innan match, berättar Fredrik som betonar att det aldrig var aktuellt med spel mot Häcken.
– Det kändes dumt att ta risken att det kunde ha blivit något mycket värre. Så det var aldrig något snack om att chansa där.

”Vi får upp energin i gruppen igen”

Istället blev det TV-kollande på matchen för Fredrik och mycket mer om den upplevelsen behöver kanske inte tilläggas. Istället vänds blicken framåt mot söndagens hemmamöte mot Kalmar FF där siktet självklart är inställt på seger.
– Jag tycker att det var bra fart på träningen idag och det känns som att vi får upp energin i gruppen igen, det kommer att behövas mot Kalmar. Jag tycker att vi gjorde en bra match mot dem senast och kontrollerade i stort sett hela matchen. Det är ett motstånd som passade oss bra då och vi får hoppas att vi kan göra det bra även på söndag. Vi ska göra vårt för att ta hem en seger och är taggade inför uppgiften. Häcken var första förlusten under nittio minuter sedan i början av maj och nu måste vi tillbaka till vinsterna och glädjen igen. 

En viktig faktor och just det som spreds bland de många barn och ungdomar på Djurgårdens sommarfotbollsskola på Östermalms IP som fick besök av ”Ulven” under torsdagen.
– Det är viktigt att komma ut och försöka sprida lite glädje till barnen. Vi A-lagsspelare måste vara ute och visa upp oss för de yngre i föreningen, lära ut saker och agera som ambassadörer för Djurgården. Dessutom är det kul för oss att vara där så det är mycket positivt i det, summerar Fredrik.

 

 

Attachment

l