Une Larsson förlänger kontraktet

Djurgårdens mittback Jacob Une Larsson är klar för tre nya år med föreningen.

Jacob Une Larsson är sällan de stora rubrikernas man men jobbar alltid stenhårt och uträttar ett enastående arbete i defensiven – fem raka nollor i Svenska Cupen i år är ett av många exempel som talar sitt tydliga språk.

Sedan starten i början av 2016 har han jobbat sig in i den blårandiga startelvan och varit bofast i det centrala försvaret under 2017 med 29 matcher från start. Nu väljer han att förlänga sitt kontrakt med föreningen i hans hjärta, ett välkommet besked för Djurgården IF och för Jacob Une Larsson själv.
– Jag har skrivit på ett nya kontrakt fram till och med 2021. Det är ett stort beslut och jag har tagit mig tid att tänka igenom det. Jag trivs ju väldigt bra i Djurgården men det finns många saker som man ska väga in. För mig är det en trygghet att jag inte behöver vara rädd för att skada mig och gå som Bosman vilket är en roll jag vill undvika överlag. Det är skönt att Djurgården får betalt för mig den dag jag eventuellt lämnar, precis som för alla unga spelare så finns ju ett framtida spel i Europa med i tankarna. Så jag är väldigt glad och trygg i det här beslutet. Det var min första intention att jag ville förlänga och sedan är det en förhandling där två parter ska komma överens och det har gått bra, berättar ”Jake”.

Ett härligt besked för Djurgården och för sportchef Bosse Andersson som säkrar upp en viktig defensiv kugge i det framtida lagbygget.
– Vi har fört diskussioner under en viss tid och det är otroligt kul att Jacob Une Larsson väljer att förlänga med oss. Nu har vi ett avtal fram till 2021 och det känns väldigt bra. Une har haft en stark utveckling i Djurgården, han var en allsvenskans bästa mittbackar förra säsongen och kommer sannolikt att bli en framtida landslagsback. Sedan är det kul att spelarna ger oss förtroende för att de har en stark tro på föreningen. Vi tänker långsiktigt och vill ge spelarna bra förutsättningar för att komma vidare ut i Europa och det ger en grogrund för ett bra samarbete, säger Bosse.

På söndag kan du se Jacob Une Larsson och hans lagkompisar spela hemmapremiär mot Trelleborg. Över 14000 är sålda, har du inte köpt biljett än gör du det här.

Attachment

l