Jacob Une Larsson inför Frej: ”Det blir nog en fysisk match”

I skymundan av måndagens målexplosion mot Degerfors hölls också en nolla bakåt för Djurgården. Som vanligt var Jacob Une Larsson en av arkitekterna bakom den stabila defensiven där hans diskreta förmåga att ständigt vara på rätt plats vid rätt tillfälle sällan leder till stora rubriker men desto fler trepoängare.

Nu väntar gruppspelets andra omgång mot IK Frej och ”Jake” har god koll på vilket sorts motstånd hans gamle tränare kan erbjuda som numera återfinns i Frej.
– Det blir nog en ganska fysisk match. Jag har ju haft deras tränare i BP (Roberth Björknesjö) och han gillar en fartfylld fotboll med mycket kämpaglöd. Så det lutar som sagt åt en fysisk tillställning, berättar han.

Ingen risk för underskattning med andra ord?
– Vi har försökt lära oss från våra misstag förra året i cupen. Så det finns ingen risk för underskattning utan vi respekterar verkligen det som Frej åstadkommit på försäsongen.

Hur känns det att möta ett lag där så många spelare har DIF-koppling?
– Det blir kul att möta gamla ansikten som man känner väl, så det gör matchen extra rolig.

Var befinner du dig formmässigt?
– Det känns bra och jag tror att jag ligger lite längre fram än vad jag gjorde förra året. Jag försöker bygga vidare på det och se till att komma i ännu bättre form till den allsvenska starten.

Slutligen, hur kändes det att tävlingssäsongen kickades igång mot Degerfors?
– Det var en kul match och skönt att vi fick tar revansch för förra året. Jag har gnetat på under försäsongen och då är det bara att borra ner huvudet och köra. Men det är roligt med cupen att vi får känna på allvaret innan Allsvenskan börjar i april.  Jag har saknat tävlingsnerven och det kändes i måndags att det var kul att få spela matcher som betyder någonting. Så jag ser fram emot lördagen, avrundar Jacob.

Attachment

l