Une Larsson målskytt mot Polen

Jacob Une Larsson såg länge ut att bli matchhjälte i EM-matchen mot Polen men ett straffmål från polackerna i slutminuterna innebar att matchen slutade 2-2.

Efter ett inledande kryss mot England var Sveriges U21-landslag i stort behov av en trepoängare i andra matchen av gruppspelet i EM. Värdnationen Polen stod för motståndet där polackerna inledde starkt och fick en drömstart efter ett tidigt ledningsmål.

Men Sverige slog tillbaka och efter Carlos Strandbergs kvittering med halvtimmen spelad var det sedan dags för Jacob Une Larsson att kliva in i handlingen. ”Jake” steg till väders på en hörna i 42:a matchminuten och nickade in ledningsmålet.

Polen fortsatte att skapa en del tryck och farligheter i andra halvlek där även Gustav Engvall kom in i den 69:e minuten och hotade med ett farligt vänsterskott i 77:e. Mot slutet blev det stark polsk forcering men det verkade som att Sverige och Une Larsson skulle hålla undan. Dessvärre kom en olycklig straff i slutminuterna när Filip Dagerstål drog ner Dawid Kownacki vilket satte stopp för segerfirandet. Kownacki rullade själv in kvitteringen och matchen slutade 2-2.

Nu väntar en avslutande match mot Slovakien där England leder gruppen på fyra poäng medan Sverige ligger trea med två poäng inför den sista omgången. Seger är med andra ord en förutsättning för ett eventuellt avancemang.

Kerim Mrabti byttes in i den 87:e minuten och Simon Tibbling fanns med från start och byttes ut i den 61:a minuten pga skada.

 

Attachment

l