Une Larsson tar sikte på IFK Göteborg

Derbyt mot AIK blev långt ifrån den laddade tillställning Jacob Une Larsson hade hoppats på. ”Jake” gick in i en höjdduell med halvtimmen spelad och landade olyckligt på samma ställe där han skadade sig i matchen mot Gamla Upsala varav bytet till slut blev ofrånkomligt.
– Det var lite oturligt att jag slog i samma ställe som i cupmatchen. Sedan var det några situationer efteråt som gjorde att det blev värre och värre så det var bara att kliva av till slut, vilket var synd. Derbyn är ju den typen av matcher man verkligen inte vill kliva av så det tog emot, säger Jacob.

Det måste varit en riktigt tung känsla?
– Så var det och att det var så tidigt det skedde var ju tråkigt. Det hade nog varit jobbigt att gå ut sent också men jag hade laddat så länge och byggt upp stora förväntningar inför matchen. Så det var väldigt långt ifrån det jag hade ställt in mig på för egen del.

Övriga tankar om derbyt och Badjis mål?
– Det var enormt skönt att få målet och synd att vi inte kunde göra 2-1 också. Men med tanke på att vi låg under med lite tid kvar så var det starkt att komma tillbaka från det.

Och hur mår du nu?
– Fortfarande ganska ont men det har gått lite framåt . Jag hoppas att det ska fortsätta på den vägen så är jag nog tillbaka till matchen mot Göteborg. Jonas (Olsson) är ju avstängd så det är viktigt att vara redo till den matchen. Men min tro och förhoppning är att jag är det.

Vi får hoppas på det och onekligen ett spännande upplopp nu med nio omgångar kvar…
– Det här blir en jätterolig höst och en bra sits som vi har satt oss själva. Nu gäller det att ta chansen och verkligen utnyttja vår topplacering.

Attachment

l