Une Larsson tillbaka i full träning

 

Jacob Une Larsson var tillbaka i full träning under fredagen på Kaknäs och ljumskproblematiken han ådrog sig i matchen mot Sundsvall är nu ett avslutat kapitel. En välkommen återkomst för laget, tränarteamet och inte minst för ”Jake” själv.
– Jäkligt skönt att kunna köra en hel träning igen, det har jag saknat.  Det kändes bra och jag tog det lite försiktigt till en början. Sedan stegrade jag och det fanns stunder under träningen då jag fick testa ljumsken till hundra procent. Det kändes bra så det var skönt att få positiva svar.

Vad var det som hände mot Sundsvall?
– Jag hade känt av ljumsken lite under träningsveckan men sedan inför match kändes det bra. Men halvtimmen in i matchen var det en situation när jag gick upp i rygg på deras anfallare. I den vändningen fick jag en känning i ljumsken och då kände jag att det inte var så bra, men inte helt kört heller eftersom det inte var någon bristning. Så det var nog smart av mig att gå av och nu kan jag förhoppningsvis vara med på söndag mot Sirius. Hade jag inte gått av planen då kanske det hade blivit ett längre uppehåll.

Apropå Sirius, vad kan vi förvänta oss av dem på söndag?
– Det är ett lag som har haft lite sämre form på sistone men som på våren och försommaren visade att det är ett riktigt bra lag, framför allt på hemmaplan. Jag vet inte hur Studenternas gräsmatta ser ut nu på hösten men jag kan tänka mig att den är lite tyngre så det blir nog en tuff match. Men det är samma förutsättningar för båda lagen och jag har hört att det kommer att vara mycket djurgårdare på plats. Så det är bara att satsa fullt och gå för tre poäng.

Blir det samma typ av passningsinriktat spel från Sirius sida som vi sett tidigare tror du med tanke på förutsättningarna?
– De är ju normalt sett ett passningsskickligt lag men det kan ju bli så att det väljer att spela enklare med längre bollar. Vi får se vad som väntar oss.

Hur är stämningen i laget med fyra omgångar kvar?
– Det har varit skönt med landslagsuppehållet för att samla energi och klämma ut det sista i de fyra sista matcherna. Det är hög energinivå i laget nu och förutsättningarna finns för att göra någonting bra nu i slutfasen av säsongen.

På tal om energinivå så märker man av en väldigt stark fokusering i laget inför matcherna där inget går till spillo i koncentrationen. 
– Vi har haft bättre och sämre matcher men det är ingen match på sistone som jag kan minnas där vi har dippat helt. Det handlar om ett gott självförtroende och ett hårt jobb i kombination med ödmjukhet. Vi inser vad som har tagit oss hit där vi är nu, tar vara på det och fortsätter att jobba efter de metoderna. Gör vi det ska vi inte behöva gå på någon plump och förhoppningsvis plocka tre poäng på söndag.

Attachment

l