Urladdning mot Sirius i U21-premiären

 

Sirius-Djurgården 0-5 (0-1)

0-1 Kevin Walker (30)
0-2 Joseph Ceesay (58)
0-3 Kevin Walker (60, straff)
0-4 Amadou Jawo (61)
0-5 Alexandar Mutic (85)

Varningar DIF: Tim Björkström
Domare: Ejub Mehic
Laget:
Tommi Vaiho
Tim Björkström, Daniel Johnsson (Pettersson Hafoka, 71), Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson
Joseph Ceesay (Pettersson Parnevik, 77), Kevin Walker (k), Jesper Karlström, Daniel Berntsen
Amadou Jawo, Aliou Badji (Mutic, 45)
Bänk: Oscar Jonsson, Patrik Pettersson Hafoka, Linus Petterson Parnevik, Alexandar Mutic.

Matchrapport:

En rejäl urladdning under en tre minuter i andra halvlek såg till att Djurgården säkrade tre sköna poäng i U21-premiären mot Sirius.

Djurgården inledde årets U21-Allsvenska borta mot Sirius med en stark startelva med gott om rutinerade A-lagsspelare på Lötens IP. För hemmalaget – med en något mindre namnkunnig startelva – var det dock långt ifrån premiärstämning med tanke på att laget redan har avverkat fyra matcher i serien med en seger och tre förluster så här långt.

Hemmalaget skapade första chansen i den bistra blötsnön med en farlig hörna i femte minuten och Djurgården replikerade med en farligt inspel som så när resulterade i friläge. Varannan-principen i chansskapandet fortsatte sedan när Sirius prickade ribban med en lurig frispark från Dragan Kapcevic i 27:e minuten.

Men det var Djurgårdens som var effektivast och med halvtimmen spelad höll sig Kevin Walker påpassligt framme och nickade in ledningsmålet från nära håll. En ledning som sedan bevakades fram till halvtidspausen och det fanns mer DIF-offensiv i beredskap.

I andra halvlek fick Aliou Badji – med ett antal tuffa matcher med Senegal i ACN U2o fortfarande i benen – lämna plats för Alexandar Mutic. Det var också Mutic som stod för förarbetet till dagens andra mål när han nådde högst i en nickduell och Joseph Ceesay kunde sedan peta in 2-0 i öppen kasse.

Ett mål som blev början på en rejäl urladdning där sedan Kevin Walker tryckte in sitt andra mål för dagen via straffpunkten. Minuten efter fyllde Amadou Jawo på till 4-0 och greppet om matchen var definitivt kopplat.

Mittbacken Souleymane Kone var också sugen på att hamna i målprotokollet och var ytterst nära att styra in femman efter en inläggsfrispark från vänster. Även Jesper Karlström hade bud på nätkänning och ett femte mål skulle till slut komma när pigge Alexandar Mutic avrundade tillställningen med en sista fullträff.

En match där ett rutinerat Djurgården var numret större än ett yngre Sirius och tog en odiskutabel trepoängare i premiären.

– Första halvlek är väldigt varierad rent kvalitetsmässig där vi har svårt och komma till riktigt heta målchanser men vi lyckas i alla fall ta ledningen när Kevin Walker nickar in ett inlägg från Tim Björkström. Inför andra pratar vi om hur vi ska lösa upp deras kompakta försvar vilket ger utdelning ganska omgående. Amadou Jawo och Joseph Ceesay springer igenom i djupled och Kevin blir tvåmålsskytt på straff innan Alexandar Mutic avslutar målskyttet. Vi tar med oss minut 46-75 där vi är riktigt bra med en bra balans mellan att etablera spel på offensiv planhalva och gå på avgörande passning direkt. Skönt med en bra start på serien för självförtroendet och att flera spelare fick göra mål samt att vi höll nollan, sa coachen Hugo Berggren efter matchen.

Några av målen samt lite andra matchbilder kan du se via Twitter på @DIF_live.

 

Attachment

l