Valberedningens förslag


Valberedningens förslag inför årsmötet i Djurgården Fotboll den 9 mars 2017.

Kort från valberedningen
Vi har idag en förening som befinner sig i ekonomisk balans och i Valberedningen känner vi oss trygga med att styrelsen har kontroll över ekonomin. Fokuseringen på just föreningens ekonomi har med rätta tagit mycket tid, men i det läge vi nu befinner oss innebär det att styrelsen även bör få tid att arbeta mer med föreningens långsiktiga strategi.

Styrelsen för Djurgården Fotboll ska precis som vår övriga verksamhet fungera som ett lag. Vårt förslag till styrelse innebär att vi får balans när det gäller kontinuitet och förnyelse. Samtidigt tror vi även att de kan fungera som ett lag med all nödvändig kompetens. Vår övertygelse är därför att den föreslagna styrelsen tillsammans kommer att kunna förvalta och utveckla vår förening.

Valberedningens förslag till val av ordförande och styrelseledamöter

Vi föreslår omval av Lars-Erik Sjöberg som ordförande för en tid av ett år.

Vi föreslår nyval av
* Linda Langermo
* Johan Arneng
* Alexander af Jochnick
till ordinarie styrelseledamöter på 2 år.

Vi föreslår omval av
* Patrik Nilsson
till ordinarie styrelseledamot på 2 år.

Gustaf Törngren, Ellinor Persson och Claes-Göran Sylvén har 1 år kvar på sin mandattid.

Pelle Kotschack är hedersledamot i styrelsen.

Valberedningens förslag till val av revisorer

Ordinarie
Bengt E Lindbergh (omval) och Deloitte med Henrik Nilsson som huvudansvarig (omval).

Suppleanter
Björn Lindbergh (omval) och Deloitte med Andreas Frountzos (omval).

Valberedningen i Djurgården Fotboll
Per-Erik Hasslert, Jens Fylkner, Gustav Guggenheimer och Magnus Öhrman

 

Här följer information och DIFTV om valberedningens arbete och de föreslagna kandidaterna till nyval

 

Per-Erik Hasslert om valberedningens arbete och förslag

Om ledamöter föreslagna till nyval

Linda Langermo
Arbetar sedan sex år tillbaka på Johan Cruyff Institute som bland annat erbjuder elitidrottare utbildning efter karriären, där flera DIF-profiler studerat. Med bakgrund som säljare på försäljningsbolaget i Djurgården så har Linda även varit verksam inom föreningen som flickspelare och sedan även damspelare. Som tidigare ledamot i Djurgården Damfotbolls styrelse har Linda varit adjungerad medlem i Djurgården Fotbolls styrelse sedan damföreningen flyttades över 2014.

Johan Arneng
Johan har representerat DIF på högsta nivå under fem säsonger mellan åren 2003 – 2007, med två SM-guld och två mästerskap i Svenska Cupen för föreningen. Han har varit aktiv inom svensk elitfotboll fram till 2014 och har egna erfarenheter från ungdomssatsningar och akademiverksamhet. Utöver den nyligen avslutade fotbollskarriären så är Johan verksam inom travsport och hästuppfödning samt kommenterar matcher åt Discovery Networks Sweden där Bundesliga, Europa League och VM-kval ingår.

Alexander af Jochnick
Ordförande för kosmetikakoncernen Oriflame och aktiv investerare. Även engagerad inom välgörenhet så som styrelseledamot i Svenska postkodföreningen och grundare av stiftelsen Serious Nature. Alexander har under lång tid varit engagerad för Djurgården genom flertal olika fristående satsningar och senast som medlem och ordförande i supporter och affärsnätverket DNA.

 

l