Välkommen Fanny Andersson!

Fanny Andersson under en träning med damlandslaget. Foto: Bildbyrån

Ännu en landslagsmeriterad spelare är klar för att spela i Djurgården 2018. 22-åriga Fanny Andersson kommer närmast från KIF Örebro där hon spelade en säsong.

2017 var Fannys första år i Damallsvenskan, tidigare har hon spelat flera säsonger i Sirius innan hon sommaren 2015 flyttade för spel i norska Kolbotn. Fanny har spelat många ungdomslandskamper för Sverige och blev i våras uttagen i Pia Sundhages A-landslagstrupp.

Välkommen till Djurgården, Fanny! Hur har tankarna gått kring att signa med DIF?
– Tack! Jag tycker att Djurgården är en spännande klubb som har haft en bra utveckling under året med Joel. Den typ av fotboll som Djurgården vill spela passar mig.

Kan du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en hårt jobbande mittfältare som gillar att ha mycket boll och är ganska snabb. Jag gillar att driva boll.

Du är en spelare med både defensiva och offensiva kvalitéer, vad kommer vi se mest av från dig i Djurgården?
– Förhoppningsvis båda. Jag gillar att jobba över stora ytor och kan hantera båda delarna bra. Sen hoppas man ju alltid att vi kommer spela en offensiv fotboll.

Du gjorde en säsong med KIF Örebro där inte mycket gick det var tänkt, men hur tycker du att 2017 var sett till din egen prestation?
– Ja, det blev ett tufft år med laget. Men jag gjorde min första säsong i Damallsvenskan och jag tycker att jag har fått en bra erfarenhet och växt som spelare. Man önskar ju alltid att det går bättre för laget och det är verkligen inte kul att åka ur men jag känner ändå att jag blivit en bättre fotbollsspelare under 2017.

Du har spelat många ungdomslandskamper, när hoppas du göra A-lagsdebut?
– Jag hoppas att det kommer så snart som möjligt. Och det är lite därför jag har valt att gå till Djurgården, jag tror att det är rätt väg för att utvecklas ännu mer som spelare och förhoppningsvis få debutera i A-landslaget.

Vad har du för personliga mål i din fotbollskarriär?
– Ett mål är just damlandslaget. Det känns som att jag har närmat mig det, och det är mitt mål just nu. Om jag väl når dit kan jag sätta upp nya mål.

Joel Riddez om sitt senaste nyförvärv:

– Ännu en landslagsspelare väljer att skriva på för oss. Fanny var så sent som i våras med i A-landslaget och spelade i helgen landskamp med U23-landslaget. Fanny har en stor arbetskapacitet och är i mitt tycke en av allsvenskans mest underskattade spelare. Det är väldigt kul att vi lyckats med den här värvningen.

Varmt välkommen till Djurgården, Fanny!

Attachment

l