Välkommen Ingrid Ryland!

KÖP SÄSONGSKORT TILL DAMALLSVENSKAN 2018 HÄR!

Priser: 600 kronor för vuxna, 400 kronor för ungdomar/studenter/pensionärer. Vi ses på Stadion!Ingrid Ryland under hösten 2017. Foto: Bildbyrån

Djurgården förstärker damlagets defensiv med en riktigt tung pjäs – ytterbacken Ingrid Ryland, med 21 A-landslagskamper för Norge i bagaget. Ingrid kommer senast från den norska klubben Avaldsnes.

Ingrid föddes 28 maj 1989 i Bergen, Norge. 2007 debuterade hon i norska Toppligan med Arna Bjørnar, där hon stannade i åtta säsonger. 2015 gick flyttlasset utomlands till engelska Liverpool. Där blev det bara en säsong innan Ingrid återvände till Norge för spel i Avaldsnes. På två säsonger blev det två andraplatser i ligan och spel i Champions League för Ingrid i den rödrandiga tröjan. Nu satsar Ingrid vidare för ett nytt utlandsäventyr, denna gång i Djurgårdens blårandiga skrud.
– Det känns väldigt bra! Jag ser framemot att lära känna klubben, spelarna i laget och Stockholm. Damallsvenskan är en av Europas bästa ligor och jag ser framemot utmaningarna som kommer med det, säger Ingrid när hon berättar om sitt beslut.

Ingrid Ryland var ett hett byte för många klubbar inför säsongen 2018, men valet landade till slut på Djurgården.
– Det känns absolut som ett steg i rätt riktning för mig. Jag vill hela tiden utmana mig och utvecklas som fotbollsspelare och person, och jag ser övergången till Sverige och Djurgården som ett mycket spännande steg i min karriär.

Djurgårdens utveckling sedan steget tillbaka upp i högsta serien för två år sedan och det uttalade målet att bli ett lag som slåss i toppen av Damallsvenskan spelade stor roll för Ingrid.
– Djurgården är ett bra lag med stor potential att befinna sig i toppen av en bra och jämn liga. Varje match kommer vara viktig. Att det är en stor klubb som det finns ett stort engagemang kring lockade mig också. Jag tror att jag kan utvecklas här och bidra till att Djurgården når nya höjder.

På planen kommer Ingrid tillföra trygghet och ledarskap i backlinjen, och en hel del spel framåt.
– Jag är en spelare med mycket erfarenhet, en ledartyp med stort engagemang. Som back är jag rätt snabb och tycker att det är roligast att spela offensivt, men självklart ger jag även defensiv trygghet.

För sportchef tillika huvudtränare Joel Riddez är värvningen av Ingrid en viktig pusselbit i lagbygget och satsningen framåt.
– Ingrid är en ytterback med väldigt mycket erfarenhet. Hon har ambitioner att komma ut i Europa igen och slå sig in i det norska landslaget. Hon kan spela både vänster- och högerback. Det var väldigt många klubbar som jagade Ingrid så det känns jätteroligt att hon har valt att gå till Djurgården.

KÖP SÄSONGSKORT TILL DAMALLSVENSKAN 2018 HÄR!

Priser: 600 kronor för vuxna, 400 kronor för ungdomar/studenter/pensionärer. Vi ses på Stadion!

Attachment

l