”Vår arena står kvar”

På lördag den 30 juni är det äntligen dags för den femte upplagan av den årliga Stadionmatchen. I år möter Djurgården danska Århus med avspark 14.00 och Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson är naturligtvis på plats. 

– Stadionmatchen är till för att fira alla minnen olika generationer har från Stadion. Det är något vi är helt unika med, Stadion är vår borg även om vi spelar Allsvenskan på en annan arena. Vår arena står kvar när andra rivs.

Viktor Adolfsson uppmanar alla att komma i god tid till Stadion för att hinna njuta lite extra.

– Det blir en heldag med Djurgårdsfamiljen på ett soligt Stadion och däromkring. Vi och Djurgården har ordnat ett medlemstält på Stadion och lite annat smått och gott.

Hur laddar Järnkaminerna upp inför Stadionmatchen?

– Vi gör som i sången och ”samlas i Humlan, och på krogen Östra”. Det är tydligen redan fullbokat med bord på Östra innan matchen, och vi väntar oss att det är Djurgårdare i Humlan från tiotiden. Vi planerar också för en gratis utdelning av våra gamla Stadion-t-shirts, håll utkik i JK:s kanaler för mer info om det.

Biljettförsäljningen är i full gång och du kan köpa numrerade biljetter för ett kärt återseende av din gamla plats på Stadion. Med förköp via difbiljetter.se (länk) säkrar du din plats och undviker köer på matchdagen. Entréerna öppnar 13.00.

Samma klockslag öppnar även Stadions medlemsområde med försäljning av öl och annat. Området är öppet fram till 18.00 för medlemmar i Djurgården Fotboll eller Järnkaminerna över 18 år så medtag medlemskort och legitimation.

Attachment

l