Vårserien avslutad för U17 och U19

Foto: Kenth Norberg

U17- och U19-serierna har ett nytt upplägg i år. På våren möts alla lag i en enkelserie. Till hösten går de sju bästa lagen i norra serien till en ny serie med de sju bästa lagen i söderserien medan de sju sista lagen spelar en nedflyttningsserie med dubbelmöten.

U19 slutade trea i sin serie, åtta poäng efter seriesegraren Hammarby. Noterbart är att Djurgårdens Oscar Pettersson (bilden), som gjorde ett mål när man i helgen slog AIK med 3-1, med sina 12 fullträffar vann skytteligan i norra serien.

Laget går nu in i höstserien där alla lag startar om på noll poäng. Serien startar i början på augusti och det är inget slutspel utan seriesegraren kan titulera sig svenska mästare. Övriga lag i serien är Hammarby, BP, AIK, Täby FK, Örebro SK, Vasalunds IF, Halmstads BK, Malmö FF, BK Häcken, Mjällby AIF, IFK Göteborg, Trelleborgs FF, IF Elfsborg.

U17 har haft en tyngre säsong och slutade på en elfteplats, fem poäng från en plats bland de sju främsta. Till hösten väntar dubbelmöten mot IFK Lidingö, IK Sirius, Älvsjö AIK, Skiljebo SK, Täby FK och Assyriska FF där de två sista lagen flyttas ner. Alla lag börjar på noll poäng i den nya serien.

Attachment

l