”Vet att vi måste vinna”

En av många blårandiga hjältar i cupfinalen var den 26-årige yttermittfältaren Jonathan Ring som punkterade matchen totalt med sitt 3-0-mål. Men sedan i går har allt handlat om en ny uppgift – att ta tre poäng mot Dalkurd på söndag.

– Med tanke på matchen mot BP (0-1) blev cupfinalen i torsdag en väldigt skön vändning.  Det var jättekul att vi vann och vi fick fira lite grann efteråt men dagen efter var det full fokus på Dalkurd. Det är en match som vi vet att vi verkligen måste vinna. Under den senaste tiden i Allsvenskan har vi haft problem på sista tredjedelen och inte fått till den sista passningen och avsluten, men vi får hoppas att det lossnar i morgon, säger Jonathan Ring.

Kanske kan Kerim Mrabtis återkomst betyda mycket för just den sista tredjedelen?
– Ja, det är skönt att han är tillbaka. Självklart är det en viktig spelare för oss och det visade han direkt mot Malmö.

Och när vi ändå är inne på cupfinalen, hur kändes att rulla in trean när det återstod tio minuter av matchen?
– Det var en otrolig lättnad. Det kändes säkert innan men allt kan hända och släpper man in ett mål när man leder med 2-0 så vet man att det kommer att bli tufft i slutet av matchen. Nu kunde vi slappna av.

Fredrik Ulvestads förarbete till målet var rätt imponerande.
– Ja, det var väldigt bra gjort av honom. Han tog sig förbi tre-fyra spelare innan han passade mig, det var riktigt starkt.

Nu har du varit i Djurgården i snart ett halvår. Hur trivs du?
– Jättebra. Det är sköna killar i laget och allt runt omkring har flutit på. Djurgården är ett lag med många supportrar och det är bara roligt. Även om det är en stor klubb så känns det som en familj.

Och fotbollsmässigt? 
– Det känns bra nu när jag har fått spela mer än i början av säsongen och jag tycker att det har gått ganska bra, men det finns fortfarande mer att ta fram. Det hoppas jag kunna visa under de närmaste matcherna. Vi har bra spelare på bänken men jag har fått förtroende av Özcan och visat att jag vill vara med. När man får spela mycket så kommer man in i det på ett bättre sätt, man orkar springa mer och man vågar hålla i bollen och utmana så som jag vill göra.

Du verkar trivas mot Malmö?
– Ja, jag har gjort två bra insatser mot dem. Det gäller att gilla de stora matcherna och det är något som jag tycker att jag alltid har varit bra på. Det är något jag har med mig.

Har du någon koll på söndagens motståndare?
– Jag har inte sett någon match med Dalkurd men vi har gått igenom dem på träningen idag. Spelar vi som vi kan och som vi gjorde mot Malmö senast så ska vi ha tre poäng, helt klart. Vi har ett jättebra lag men det gäller att få ut det varje vecka och visa att vi vill vara med i toppen av Allsvenskan.

Attachment

l