”Vi måste vara hundra procent”

Med nio omgångar kvar av Allsvenskan är det ett DIF i påtagligt poängbehov som beger sig till Vångavallen för match mot Trelleborgs FF där en seger krävs för att jobba sig uppåt i tabellen. En mycket viktig match under nuvarande omständigheter, enligt Djurgårdens mittfältsmotor Fredrik Ulvestad och den norske slitvargen vill se en maximering av laginsatsen på lördag.
– Det blir en tuff match för oss i det läge som vi är i nu. Vi måste vara hundra procent och höja oss från de senaste matcherna, bortsett från Hammarby. Så det är dags att gå upp i ringen nu, säger Fredrik.

Blir det knepigare för er att möta lag med ett lågt försvar som till exempel Trelleborg?
– Man kan ju säga att det är svårt men samtidigt får vi mycket bollinnehav och möjligheter att bygga upp spelet. Vi ska ju vara det bättre laget mot Trelleborg men det är det lag som vill mest under dagen som vinner i regel. Så vi måste som sagt vara helt hundraprocentiga i vår insats.

Finns det lärdomar att hämta från förlustmatchen mot BP?
– Det var lite slarvigt och jag tycker inte att vi var helt där vi borde vara. Vi gjorde det svårt för oss och deras mål var väl lite sådär men på det stora hela var vi inte tillräckligt bra. Då förtjänar man inte att vinna och det krävs mycket mer än så på lördag.

Match på naturgräs också vilket du tyckets trivas med under dagens träning på Kaknäs. 
– Jag gillar ju naturgräs och innan jag kom hit var det ju det enda jag spelade på i tre år. Jag föredrar en riktigt bra gräsplan framför konstgräs alla dagar i veckan så det känns bara bra.

Slutligen, hur ser formen ut för egen del inför matchen?
– Den är bra, tycker jag. Jag känner mig fullt frisk och är redo för match på lördag.

Attachment

l