Vi på sittplats: Gustave ”Gurra G” Lund

gurra_743

Att den mäktiga volymen som uppstår när Djurgården spelar match på Tele2 Arena gör att klacken allt som oftast hamnar i fokus är helt naturligt. Men det närvaras och stöttas så klart på alla håll på arenan; inte minst på långsideläktarna där vi nu riktar luppen mot några DIF-profiler som trivs allra bäst på ”tjocka, feta sittplats ”. Först ut är Gustave ”Gurra G” Lund, medlem i hihopgruppen JustD som är aktuella med nytt album i veckan. Vid sidan av musiken blir det en del skådespelarinsatser samt uppskattat och välföljt twittrande för Gurra som trivs alldeles förträffligt på sin plats på sektion A108 på Tele2 Arena.

Hur började du följa Djurgården?
– På det sätt som jag tror att de flesta börjar hålla på ett lag. Farsan tog med mig på Djurgårdens fotbolls- och hockeymatcher. Minns att vi cyklade hemifrån Söder till stadion på 17 minuter. I vuxen ålder putsade jag den tiden till 14 minuter. Grönhagen och Vito Knezevic var fotbollsidolerna och Thomas Eriksson hockeyidolen. 27 är fortfarande mitt turnummer…

Var det sittplats som gällde redan då?
– Ja, med farsan. I tonåren när jag gick på egen hand blev det dock en sejour på ståplats.

Vilka går du med?
– Gamla kamraterna från Sektion B och de senaste två åren har jag även fått farsan att köpa säsongsplåt till fotbollen, så man kan säga att cirkeln är sluten där. Hockeyn går jag på med min dotter när det finns tid, men jag ser alla matcher streamade. Såg även dammatchen mot Östersund när de tog klivet upp I Damallsvenskan. Stort grattis till oss!

Några matchritualer?
– Inga speciella förutom att jag hamnar I nån slags transliknande förlamning på matchdagen, men det är ju knappast en ritual. Jag gillar i och för sig inte att komma för tidigt till matcher heller eftersom jag bara blir nervös av väntandet och blir för osocial för att prata med människor omkring mig och därmed framstår som en kuf.

Vilken typ av matcher gillar du bäst, serielunk eller derbyn?
– Jag avskyr derbyn. Det är alldeles för mycket som står på spel och jag kan inte riktigt hantera det. Det påverkar livet en vecka innan och en vecka efter på ett inte så sunt sätt. Sen har jag tyvärr varken tid eller lust att sitta och vänta i 45 minuter på att bengalrök ska skingras. Tacka vet jag en totalt betydelselös hemmamatch mot Falkenberg en ljummen höstkväll.

Tankar om Tele2 Arena?
– Jag älskar Tele2! Vet att det är som att svära I kyrkan, men jag tycker ju att den är cirka tusen gånger bättre än Stadion.

Vad äter du på arenan?
– Helst inget. Om det är nåt jag ska klaga på är det matutbudet där, som tyvärr är under all kritik. Tycker det är märkligt I dessa entreprenörstidevarv att ingen kan ta på sig att styra upp schysst käk på en arena av den kalibern. En vattnig hot dog och snutkaffe med en mazarin känns inte värdigt.

Favoritramsa?
– Klassikern Full fart framåt-Håll tätt bakåt tillsammans med Apberget känns både rörande och effektiv.

Säsongen så här långt?
– Efter förhållande och förutsättningar mycket bra. Vi är defintivt på rätt väg och jag tycker ju att trojkan Pelle Olsson, Bosse Andersson och Henrik Berggren är magnifik (med Anders Johansson som grym support). Haris skada och stirret runt Mushekwi gjorde nog att vi tappade guldstriden och efter det kändes det som att luften fullt naturligt gick ur laget lite. Vi har ju redan en poäng mer än förra året så det är bara att bygga vidare med tålamod och tillförsikt.

Favoritspelare i år?
– Haris, Arvidsson och Moon. Sen har jag ju alltid varit väldigt svag för Hampus. Är en fantastisk lyx för ett lag att få ha en andrakeeper av så hög kvalitet.

Säsongens höjdpunkt så här långt?
– Femton raka utan förlust och Mush framfart är ju svårslagna saker. Andra halvlek i första Gnagetmatchen var ju också nåt i hästväg. Moons debut mot Gnaget var också imponerande. Arvidssons två fantomräddningar mot Bajen och Kalmar, Sams solobalja mot Häcken, Haris bollstöld och framspelning av Mush på övertid borta mot Halmstad och även Berntsens blixtryck mot Halmstadsbacken innan inlägget till Basses nickmål är ju fotbollsgodis på hög nivå. Listan kan glädjande nog göras rätt lång.

Kommer du att vara på plats mot IFK Göteborg på måndag?
– Givetvis är jag på plats mot Göteborg, som alltid…

Köp biljett till DIF-IFK Göteborg här

 

Attachment

l