Vi på sittplats: Jonas Leksell

 

jonas_leksell_743

Att den mäktiga volymen som uppstår när Djurgården spelar match på Tele2 Arena gör att klacken allt som oftast hamnar i fokus är helt naturligt. Men det närvaras och stöttas så klart på alla håll på arenan inte minst på långsidan där vi fortsätter att stämma av läget med några DIF-profiler som trivs allra bäst på ”tjocka, feta sittplats”. Näste man på tur är Jonas Leksell; programledaren, musikern och mångsysslaren som huserar på Sektion B 326.

Hur började du följa Djurgården?
– Jag bodde med en kille som var Djurgårdare i början på 00-talet. Han hade lite extrabiljetter ibland så då följde jag med och fick se Källström, Elmander och alla de som spelade då. Så nu har jag alltid varit Djurgårdare i minst tio år.

Var det sittplats som gällde redan då?
– Det har alltid varit sittplats. Jag gillar inte att stå.

Vilka går du med?
– Det är ju samma gäng som ses men vi går aldrig dit tillsammans, man ses på plats. Men om någon som ska vara där inte dyker upp är halva nöjet borta för tugget kring matchen är det roliga, tycker jag.

Matchritualer?
– Nej, inget speciellt. Sedan är det alltid någon som kommer sent och får skit som vanligt, men annars handlar det mest om att träffas och att se på match.

Vilken typ av matcher gillar du bäst, serielunk eller derbyn?
– Derbyn måste det bli. Obehagligt spännande men roligt.

Mat på arenan?
– De har bra vegoburgare, vilket är fantastiskt. Den menyn tar jag ibland. Annars tycker jag att det är konstigt att det måste vara så enkelspårigt när det gäller mat på arenan.

Favoritramsa?
– Jag gillar ju ”Klockan slår” eftersom den är så förknippad med att Djurgården gör mål. Numera är det ju en annan ramsa som sjungs vid målen ”Det hörs ett rop ifrån Stadion”, men den är också bra. Annars gillar jag att stämma upp i ”Sjung för gamla Djurgården” innan match, när alla sjunger tillsammans. Bäst är det när kompet stängs av, då låter det mäktigt och man blir lite extra stolt. Jag försöker att sjunga den fint och tycker att det är en konstigt att vissa sjunger den så bröligt.

Tankar om Tele2 Arena?
– Jag tycker att det är jättefint och är nöjd med den. Jag gillar min plats som jag har och inramningen är grym så jag längtar inte tillbaks till Stadion.

Säsongen så här långt? 
– Nu är det väl lite uppgivet men det var ju nervigt när vi var där uppe och stökade. Istället blir det lite lugnare matcher nu och man kan få den här härliga fotbollsupplevelsen när det inte gäller så mycket kring placeringen utan spänningen ligger i själva spelet och matchen. Det blir avspänt och skönt.

Vem är din favoritspelare i år? 
– Kerim (Mrabti) gillar jag ju men också Jesper Arvidsson. Hm, men jag väljer nog Arvidsson ändå.

Säsongens höjdpunkt så här långt?
– En händelse som jag kommer ihåg som egentligen inte är en höjdpunkt, utan mer en observation, är en hälsning innan match där jag spanade extra noga en gång. Då hälsade ju alla i laget sådär grabbigt med lite ghettostil utom Emil (Bergström) som tog i hand som en riktig gentleman. Det gjorde mig väldigt glad och det säger en hel del om honom att han vill göra det korrekt. Annars så tycker jag nog att Jesper Arvidssons brytning mot Kalmar var en riktig höjdpunkt. Det blev som startskottet på hela den bra perioden som kom efter den tröga inledningen, avslutar Jonas som givetvis finns på plats mot IFK Göteborg måndagen den 19 oktober kl.19.00.

Har du ännu inte köpt biljett till DIF-IFK Göteborg kan du klicka här för att göra det.

 

Attachment

l