”Vi ska fortsätta jobba hårt”

Jonathan Augustinsson har haft stort tålamod och nu när han väl fått chansen i år så har han cementerat sin plats som vänsterback i det blårandiga fortet som stått för sju raka nollor bakåt.

Härnäst väntar hemmapremiär mot Trelleborg på söndag. ”Jonis” är laddad inför uppgiften och poängterar vikten av att bara blicka framåt och vara beredd att än en gång gå ut och arbeta hårt och intensivt på planen för att stänga igen bakåt på nytt.
– Det är bara att fortsätta jobba hårt och vara ödmjuka inför uppgiften oavsett motstånd. Vi måste lägga ner samma jobb som vi gjort hittills och fortsätta att vara ett starkt kollektiv.

Offerviljan har nämnts tidigare. Vad finns det mer som ligger bakom den tighta defensiven? 
– Det är många faktorer. Vi har en fantastisk målvakt bland annat och sedan har allting fungerat väldigt bra hos backlinjen, mittfältarna och forwards i presspelet. Vi har hanterat olika typer av försvarsspel: både lågt försvarsspel, högt försvarsspel och pressande försvarsspel. Så att det är som sagt många faktorer som spelar in.

Hur tycker du att din egen leverans har varit?
– Det finns mycket mer att ta av i offensiven. Defensivt tycker jag att det har känts bra med många nollor men i offensiven vill jag hämta många fler procent.

Något som kanske sker mot Trelleborg?
– Ja, då hoppas jag att jag kan komma mer i offensiven. Det var svårare mot Östersund när vi var ganska nertryckta under vissa stunder av matchen men mot Trelleborg hoppas jag att kunna visa upp mer av mina offensiva kvaliteter.

Hörnor är också en del av din repertoar, något du övar mycket på?
– Jag lägger stor vikt på att det ska vara kvalitet på fasta situationer och jag försöker hela tiden jobba på att bli jämnare i leveransen. Det skulle vara fint att få en assist eller två på hörna.

Vad betyder en hemmapremiär för dig?
– Det ska bli jättekul och det verkar ju ticka uppåt publikmässigt hela tiden. Jag vill se ett  Djurgården med mycket energi och bra anfallsfotboll. Det ska vara kvalitet rakt igenom men vi får samtidigt inte gå fram för mycket och släppa till för mycket ytor bakåt. Det ska vara full fart framåt och håll tätt bakåt, helt enkelt.

Slutligen, hur går det på söndag?
– Vi ska ta tre poäng och det gör vi genom att uträtta det hårda jobb som krävs. Då blir det seger, avslutar Jonathan.

 

Attachment

l