Viktig U21-seger mot HBK

U21-Allsvenskan, slutspel
Halmstad-Djurgården 1-3 (0-1)
0-1 Souleymane Kone (20)
0-2 Marcus Enström (49)
0-3 Haris Radetinac (56, str)
1-3  Isac Harrysson (61)

Laget
Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper, Patrik Pettersson Hafooka (Daniel Johnsson, 46), Souleymane Kone, Jonatan Augustinsson (Cameron Streete, 46)
Haris Radetinac, Marcus Enström, Tino Kadewere, Arnold Ehn (Linus Pettersson Parnevik, 46)
Julian Kristoffersen, Haruna Garba (Alexandar Mutic, 71)

Djurgården kom snabbt tillbaka från premiärförlusten i U21-slutspelet borta mot Häcken. Mot Halmstad var det inget snack, Djurgården gick upp till 3-0 innan HBK kunde reducera.

– Det var en ganska svårspelad plan där det var svårt att skapa något kreativt spel, det gällde att ligga rätt i positionerna och att ta vara på fasta situationer. Halmstad hade lite mer boll i första halvlek, vi låg lite högt i försvarsspelet, men ändå var det vi som kunde ta ledningen på en hörna. I andra halvlek låg vi lite bättre i försvarsspelet och kunde samtidigt göra två mål, sedan var det bara att försvara ledningen och spela av matchen, Halmstad kunde reducera men närmre kom de inte. Det var en bra krigarinsats av alla, men man kan väl nämna Linus Pettersson Parnevik som kom in i andra halvlek och gjorde det bra. Det var tre viktiga poäng, nu lever serien. Vi har klarat av två svåra bortamatcher och nu har vi allt i egna händer, menade coachen Hugo Berggren.

Nästa match för U21 spelas måndagen den 25 september då man tar emot Halmstad på Stockholms Stadion, matchstart 15:00.

l