”En inspirerande match”

Kevin Walker tillhör inte den typen av människor som grämer sig i onödan. Besvikelsen och ilskan från i söndags är borta och nu handlar det om att sätta igång DIF-maskineriet på högvarv igen. Bortamatch mot Malmö FF väntar – en av säsongens svåraste matcher – men Kevin är positiv inför mötet där MFF går ut under hård press efter sin inledning på säsongen.
– Det är en inspirerande match och det är bara upp på hästen igen. Vi har varit i den här situationen förut men jag tror att Malmö har ett ännu mer prekärt läge än vi. De har ju gått knackigt och vi har haft ett tufft spelschema mot bra motstånd så vi kan nog gå in mera avslappnade än MFF och försöka njuta av matchen och ta hem tre poäng, säger Kevin.

Hur blir det att möta ett lag så pass ofta under en kort period? Det är ju final i Svenska Cupen också den 10 maj.
– Vinner vi alla tre matcherna är det ju fantastiskt bra. Det är en match i taget och den första tog vi med 3-0. Nu tittar vi in på den här där vi ska försöka utnyttja deras svagheter och känslan är bra inför matchen.

Du fick sätta en boll senast i derbyt och gjorde ditt första allsvenska mål för i år, en positiv händelse trots omständigheterna?
– Absolut, men det är vatten värt när vi förlorar. Men det är mitt jobb att sätta den straffen och det var så klart skönt att den gick in.

Nu väntar en ny match som kanske innebär ny rotation på mittfältet. Är det din tur i elvan nu?
– Jag tycker alltid att det är min tur. Sedan är det ju jättebra att konkurrensen är stark men det är klart att man alltid vill spela.

Slutligen, hur är formen och känslan för dig och laget just nu?
– Det är ju så här spelschemat ser ut för alla lagen i Allsvenskan och vi har ändå klarat oss hyfsat bra tycker jag med tanke på vårt program så här långt. Sedan har vi haft två raka matcher där vi får mål på övertid emot oss som gör att resultatet inte går vår väg. Men ser man till de nittio minuterna innan mot Elfsborg och Hammarby så ligger vi ändå på och gör två spelmässigt bra prestationer. Så jag tror inte att man ska stirra sig blind på känslan som kan uppstå på grund av resultaten utan det handlar om att sitta lugnt i båten när det blåser.

Attachment

l