Werder Bremen nästa för Felix Beijmo

Felix Beijmo har gjort sin sista match för Djurgården – för den här gången. Den 20-årige högerbacken är klar för Werder Bremen i tyska Bundesliga.

– Det har varit en väldigt bra förhandling med Werder Bremen så vi är nöjda. Självklart är det tråkigt att bli av med Felix men samtidigt är det otroligt kul och lite som en saga att en så ung spelare kommer till oss och bara ett och ett halvt år senare går till ett lag i en av Europas allra bästa ligor, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Felix Beijmo värvades till Djurgården från Brommapojkarna några dagar innan den allsvenska premiären 2017. Han tog omgående en ordinarie plats i startelvan och bidrog starkt till att DIF kvalificerade sig till Europaspel med en tredjeplats i Allsvenskan och även blev cupmästare i år. I Werder Bremen spelar landslagsbacken Ludwig Augustinsson, bror till Djurgårdens Jonathan Augustinsson, som också har ett förflutet i Brommapojkarna.

– Det är en trygghet för Felix att Ludwig finns där. Det är flera svenska spelare som har lyckats bra i Werder Bremen genom åren, säger Bosse Andersson.

– Jag är extremt tacksam för min tid i Djurgården. Den har varit fantastisk. Jag önskar laget och alla Djurgårdare lycka till och hoppas att vi ses igen, säger Felix Beijmo.

Vi önskar Felix ett stort lycka till och återkommer angående avtackning i samband med en kommande hemmamatch.

 

Attachment

l