Wilhelm Loeper blev Årets Junior

Traditionsenligt delades priset ”Årets junior” ut i samband med sista hemmamatchen och pristagare 2017 är Wilhelm Loeper. En högerback med spännande egenskaper som gått hela vägen från Djurgårdens knatteskola upp till U19. Wilhelm har stått för en mängd fina insatser på planen i år och utsetts till vinnare av priset av sportchef Bosse Andersson och U19-tränare Johan Palm med följande motivering:

”Wilhelm är den spelare i U19 under året som presterat bäst över tid, både i U19 Allsvenskan och i U21 Allsvenskan. Han har under året i U19 både spelat högerback som vänsterback men även central mittfältare och har gjort goda prestationer på samtliga positioner. I våras åkte han med på A-lagets träningsläger i Portugal vilket har gett honom goda erfarenheter och han har under året startat tio matcher i U21 Allsvenskan. Wilhelm vill alltid bli bättre som fotbollspelare och ställer först och främst höga krav på sig själv och i andra hand sin omgivning. Han har goda förutsättningar för att över tid bli elitfotbollsspelare.”

För ”Wille”, som han oftast kallas, är det självklart en fin utmärkelse och han kommenterade sitt pris på följande sätt efter utdelningen:
– Det är en stor ära och väldigt hedrande. Det är ju många stora DIF-spelare som har fått det här priset tidigare så det här är speciellt för mig, säger Wilhelm som har ökat formen gradvis under året.
– Våren var lite sämre men nu på hösten så har det gått bättre för mig personligen. Så det är väldigt kul att jag får det här priset och jag är stolt över min prestation

Fakta Wilhelm Loeper

Född: 30 mars 1998
Position: Ytterback, central mittfältare
Moderklubb: Djurgårdens IF

Attachment

l