William Strömberg tar över U19

 

Säsongen 2018 kommer Djurgårdens U19-lag att ledas av 29-årige William Strömberg som de senaste tre åren har varit huvudtränare för föreningens U17-lag.

William Strömberg har varit i Djurgården i nio år och tränat lag från U11 och uppåt. Han har UEFA Elite Youth diplom, steget under UEFA Pro, och har även en kandidatexamen från tränarlinjen på GIH.

Tjänsten som U19 tränare utlystes under sensommaren på dif.se efter att Christoffer Augustsson lämnade föreningen för en tjänst som tränare för ungdomslandslagen. En rad kvalificerade tränare sökte U19-jobbet och det var ett omfattande arbete att identifiera de främsta kandidaterna. Resultatet av rekryteringsprocessen blev till slut ett internt namn, men akademichef Christian Gentile menar att det var långt ifrån en given utgång:

– William hade konkurrens av några riktigt skickliga tränare i den här processen. Hans CV, som skickades in precis som övriga kandidaters, stack dock ut i några avgörande avseenden. William är en otroligt spännande och modern ungdomstränare. Han är taktiskt skicklig, driven, noggrann och nyfiken. Han ställer höga krav på verksamheten och har en tydlig bild av målsättningen för spelarna i U19, säger Christian.

En faktor var också timing då William kommer stå för en kontinuitet som Djurgårdens Akademi i det här läget behöver, då både verksamhetschef och akademichef är nytillträdda under året.

– Djurgårdens Akademi arbetar med en väldigt tydlig utbildningsplan sedan flera år tillbaka. Den är underbyggd av vetenskap, en modern pedagogik och en tydlig spelidé som återspeglar arbetet i alla pojkakademilag. berättar Christian.

– Kontinuitet är för en akademiverksamhet otroligt viktig för att kunna utvärdera och utveckla arbetet över tid. Det finns då ett tydligt värde i att ha en tränare i det äldsta Akademilaget som är en bärare och representant för vår utbildningsplan. Det sänder en tydlig signal om utgångspunkten av arbetet. Vi har många utmaningar framför oss, men utvecklingen ska alltid utgå från de principer som är framtagna och inarbetade, fortsätter Christian.

I samband med att William lämnar U17 välkomnas Marcus Tjärnberg som ny huvudtränare för U17. Johan Palm, som under hösten varit tillförordnad huvudtränare för U19, blir assisterande tränare i U17.

Vi välkomnar William, Marcus och Johan i deras nya roller och ser fram emot säsongen 2018 under deras ledning!

Attachment

l