Ytterligare fyra landslagsspelare i DIF

Johanna Rytting Kaneryd. Foto: Bildbyrån

Johanna Rytting Kaneryd får återigen dra på sig den svenska landslagströjan när U23-landslaget möter England, Norge och USA i en fyrnationsturnering som spelas i Värmland. Senast ”Jojo” spelade i blågult var mot England i mars i år. Hon var även med under U20-VM i Papua Nya Guinea i november/december 2016, där hon dessutom gjorde ett mål.

Sverige – England (U-23), 6 juni 18:00, Sporthälla IP, Säffle
Sverige – Norge (U-23), 9 juni 18:00, Tingvalla IP, Karlstad
Sverige – USA (U-23), 12 juni 18:00, Strandvallen Mallbacken, Sunne
Matcherna sänds på svenskfotboll.se


Gudbjörg Gunnarsdottir och Hallbera Gisladottir. Foto: Johan Sahlén.

Gudbjörg Gunnarsdottir och Hallbera Gisladottir ansluter till Islands landslagstrupp under uppehållet. Island har kvalificerat sig till EM i Holland i sommar och spelar träningsmatch borta mot Irland 8 juni, och hemma mot Brasilien 13 juni.

Irland – Island, 8 juni 21:30
Island – Brasilien, 13 juni


Sheila van den Bulk i kamp mot Eskilstunas Olivia Schough. Foto: Johan Sahlén

Värdnationen inför sommarens mästerskap, Holland, spelar också två matcher under kommande veckor. I truppen finns Djurgårdens mittback Sheila van den Bulk, som anmärkningsvärt spelade färdigt en match med bruten arm den 14 maj. I den fantastiska matchen mot Eskilstuna 31 maj var hon tillbaka på plan och stod för åter en solid insats. Holland spelar mot Japan 9 juni och Österrike 13 juni.

Holland – Japan, 9 juni 18:30
Holland – Österrike, 13 juni 20:45

Totalt sett är det 13 spelare i Djurgården som just nu representerar fem olika landslag. Onekligen ett kvitto på hög kvalitet i både dam- och herrtruppen!

Djurgården önskar spelarna lycka till!

Attachment

l