Företag

Lukic tror på vinst

  • 16 okt 1999

Det var ett tag sedan Djurgården tog tre poäng i allsvenskan, men på måndag är det dags enligt en av lagets tränare Zoran Lukic.
- Det blir som en kvalmatch och vad som talar för oss är att vi faktiskt spelar mycket bättre på bortaplan. Vi tror på vinst, säger Lukic.

En seger skulle innebära ett rejält trendbrott. I onsdags åkte laget ur Svenska Cupen genom att förlora, 0-1, mot Brommapojkarna som är ett bottenlag i norrettan. Lukic och Sören Åkeby har bara varit med om en seger i serien hittills, mot Örgryte för drygt två månader sedan.
- Det visades ganska tydligt i matchen mot BP vad vi har för problem. Vi har svårt att göra mål och att skapa farligheter. Visst kan man kanske se att vi är det bättre laget men det händer inte så mycket framåt och så har det varit i flera matcher. Det är heller inget nytt att vi släpper in mål i slutminuterna och det bekräftar att den fysiska statusen på spelarna är för dålig. Spelarna orkar inte hela matchen utan tappar koncentrationen, säger Zoran Lukic.

När Lukic och Sören Åkeby tog över i augusti så diskuterades att träna spelarna på så sätt att de skulle höja sin fysiska prestationsförmåga. Risken att trötta ut truppen och nu ha spelare som ser ut som de brukar göra i februari-mars bedömdes dock vara för stor och i stället valdes en kompromiss.
- Ser man på spelarmaterialet så är vi inte allsvenskans sämsta lag utan ska hamna minst på en kvalplats. Tyvärr har en del av våra unga spelare blivit körda i botten mentalt och tappat självförtoendet samtidigt som en del av våra nyckelspelare har haft problem med sjukdomar och skador, säger Lukic som är bekymrad över den höga sjukfrånvaron i truppen;
- Sjukdomarna har gått runt hela tiden och vi har alltid några ordinarie spelare som har varit på gång formmässigt men som har tvingats stå över träningar och matcher på grund av att de plötsligt är förkylda och har ont i halsen. Vi vet inte vad det beror på men måste analysera problemet till nästa år.

Senaste nyheter