Sundström sänkte ÖSK

• 20 mars 2000

Djurgår'n fortsätter att vinna sina träningsmatcher. På tisdagseftermiddagen blev det 2-1 mot Örebro SK och årets andra seger mot allsvenskt motstånd efter två mål av nyförvärvet Jörgen Sundström. Mariebergs IP utanför Örebro visade sig vara ett riktigt blåshål under den första halvleken. Djurgården trivdes bäst och skapade sig tidigt ett spelövertag. Efter en kvart drog ÖSK-backen Gustaf Andersson omkull Djurgår'ns vänsterbreddare Joel Riddez med straffspark som följd. Magnus Pehrsson visade tyvärr inga vidare kvaliteter som straffskytt och bollen rullade som en passning till Örebros keeper Peter Westman. Djurgårdens dominans avtog inte efter missen och ÖSK fick kämpa för att freda sitt mål. Toppforwarden Jörgen Sundström hade flera chanser att ge Djurgården ledningen och i den 35:e minuten orkade inte allsvenskarna stå emot längre. Sundström fick en fin pasning från Abbe Barsom, uppfostrad i ÖSK:s grannklubb BK Forward, och då målvakten Westman koliderade med klubbkamraten Lasse Zetterlund kunde "Sunne" slå bollen i öppet mål. En omarkerad Sundström fick öppen kasse även vid sitt och Djurgår'ns andra mål några minuter in på andra halvlek. Den här gången fastnade Peter Westman på en djurgårdare i form av straffskytten Magnus Pehrsson varpå bollen for över Örebroförsvaret. Efter detta avtog DIF:s dominans en smula varpå ÖSK tilläts skapa några halvchanser genom Niklas Skoog. Denne Skoog hann också med att stämpla Niclas Rasck, en gång i ÖSK, över knät innan han själv blev skadad och tvingades utgå. I samma veva spräckte Patrik Anttonen Rami Shaaban's nolla och fastställde därmed slutresultatet, 1-2. - Det kändes säkert. Även om grabbarna tröttnade lite på slutet så såg det stundtals riktigt bra ut, sade Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson efter matchen. Det var gott om goda insatser i Djurgårdens lag med en säker Rami Shaaban i mål, Jörgen Sundström som tvåmålsskytt och mittfältaren Abbe Barsom som matchens lirare. I morgon går spelarbussen till Holland för ett tio dagars läger med träning och flera matcher. Djurgårdens lag mot ÖSK: Shaaban - Rasck, Samuelsson, Pehrsson, Henriksson - Barsom, Johansson, Dorsin - Bärlin, Sundström, Riddez Byten: (65) Dorsin och Sundström ut - Wowoah och Jones in