Kommentarer efter Göteborg

• 14 juni 2005

Alla, både djurgårdare och göteborgare, vara rörande överens om att det var en bra match med ett rättvist resultat, men att det kunde ha gått hur som helst. Här är några kommentarer efter matchen.

Det här var ett klart steg i rätt riktning för oss, det var en väldigt bra match med högt tempo. Matchen stod hela tiden och vägde och kund gått hur som helst. En klar förbättring jämfört med Elfsborgsmatchen och det är jag väldigt nöjd med, även om jag aldrig är riktigt nöjd när vi inte vinner. Peter (Ijeh) hade ju en bra chans att avgöra matchen.
Arne Erlandsen, tränare Göteborg

För Djurgården var det ju en match där man skulle visa om man klarar att spela mot topplagen. Vi började med att vinna mot Kalmar och nu spelade vi oavgjort här i en match där både vi och de har ett par riktigt bra chanser och det kunde ha gått hur som helst. I början av andra halvlek tar vi tag i spelet och gör det riktigt bra, sedan kommer Göteborg tillbaks lite i slutet av halvleken. Jag är glad att vi kunde göra en så bra match och nu ser vi med tillförsikt framåt.
Kjell Jonevret, headcoach Djurgården

Jag tror att Göteborg är ganska nöjda med ett oavgjort resultat, men vi lyckades inte skapa så många chanser på dem som vi kanske hade hoppats. Det var små marginaler och kunde ha blivit mål åt båda håll, så ett oavgjort resultat känns väl bra.
Johan Arneng, lagkapten Djurgården

Bra intensitet och tempo, även om bollen kanske var lite för mycket uppe i luften. I andra halvlek känns det som vi håller på att skapa ett grepp om dem, men sedan tar de över sista 15-20 minuterna och då blir laget lite långt. Man skyller ofta på mittfältet, men de måste också ha hjälp av våra ytterforwards. Vårt mittfält är ju en gubbe kort jämfört med deras och de måste få hjälp av yttrarna, nu blir det att vi chansar lite med den som står på icke bollsidan och att han står kvar lite högt.
Göteborg ligger ju på linje i laget och vi ville få till en del instick mellan dem. I första fungerade det väl sådär, men i andra lyckas vi lite oftare. Men det var väl ett rättvist resultat, även om man alltid är lite besviken när man inte vinner. Vi håller i alla fall nollan för andra matchen i rad och det är givetvis skönt för hela laget.