Företag

Aral positiv inför derbyt

  • 8 aug 2009

Göran Aral tycker att tiden efter matchen mot Gefle har sett bra ut, att det finns revanschlust och en vilja att man har en högre nivå än då. Derbyt mot Hammarby tror han vinns av det lag som vill och vågar mest.
- Och jag både hoppas och tror att vi har den viljan och det modet.

Göran, i morgon är det dags för ett mycket viktigt derby mot Hammarby. Vad har du för tankar i huvudet?
- Det känns givetvis spännande med ett derby, det ger alltid massor av extra känslor. Det är två lag som är i stort behov av poäng och det kommer att bli mycket kamp som vanligt när det gäller derby. Det handlar om vilja, mod och om vem som vågar ta tre poäng. Jag både hoppas och tror att vi har den viljan och det modet.

Hur tycker du att veckan innan derbyt har sett ut?
- Matchen mot Gefle var ju en rejäl missräkning och det syns att det finns massor av revanschlust i truppen. I den matchen kom vi inte upp i den nivå vi kan och det har funnits en mått av självrannsakan i veckan, alla känner nog att det här kan vi göra mycket bättre.

Skadeläget då, många spelare är tillbaks eller på väg tillbaks, vad betyder det?
- Det är definitivt en plusfaktor att kunna ha fler spelare att välja mellan, det ger angenämare uttagningsproblem. Konkurrensfaktorn är viktig, det får spelarna att höja sig lite till för att visa att man vill vara med i laget.

Dan Burlin och Leandro Ortiz har varit med ett tag nu, vad är dina intryck?
- Dan har varit här lite längre och redan hunnit visa framfötterna. Han är en väldigt allround spelare och har kvalitéer som jag tror att vi behöver i laget. Det är en kampspelare som jobbar väldigt hårt för laget. Ortiz behöver lite mer tid, han kommer från en annan kultur med ett annat sätt att tänka fotboll på. Han är en utpräglad tia som är van att spela precis bakom anfallarna och servera passningar, det är det vi ser honom som. Han behöver nog en eller ett par veckor till innan han kan konkurrera helt på allvar.

Matchvärd mot Hammarby är Sportbladet.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter