Företag

Dahlberg på väg tillbaks

  • 25 maj 2009

Mikael Dahlberg har haft problem med en fot, men i dag gjorde han sitt första hela pass sedan matchen mot Gefle. Skadan är läkt även om det fortfarande gör lite ont, men Mikael är hoppfull inför matchen mot Häcken.

Mikael, det har varit snack om ditt deltagande några matcher nu, men sedan har det inte blivit något. Vad är det som har krånglat?
- Det är foten som jag skadade mot Gefle, den har varit rejält svullen och jag har haft rejält ont helt enkelt. Ska jag vara ärlig så har det nog inte varit riktigt nära utan mer en förhoppning att kunna spela. Jag har testat inför matcherna, men det har inte fungerat. Men i dag kunde jag träna för fullt för första gången så nu känns det positivt.

Men det handlar mer om smärta än risk för att förvärra skadan, eller?
- Ja, det har gjort ont och känns väl fortfarande lite, men enligt läkaren ska det inte vara någon risk att det blir värre av att spela. Men det är först nu jag kan gå för fullt, tidigare har det gjort för ont i vissa lägen. Nu har jag tränat ett pass, men det är klart att det är skillnad mot att spela match i nittio minuter. Jag får se hur foten reagerar på dagens träning men nu är jag klart hoppfull inför Häcken.

Hur kände dagens träning då efter en tids frånvaro?
- Det var bra fart och kvalitet i dag med många mål, det kändes klart positivt. Det är klart att det kändes lite ovant i dag, men det jag funderade mest på var foten. När det väl är match tänker man inte på sådant, då är det bara att köra. Men jag hoppas att det inte ska påverka så mycket att jag har missat några pass.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter