Företag

Jonson på gång

  • 15 okt 2009

Det har varit en lång rehabtid för Mattias Jonson, men nu är han på väg tillbaks. Säsongen går mot sitt sista skälvande avgörande och Mattias vill vara med redan på måndag.

Mattias Jonson har dragits med skadeproblem under det senaste året, nu senast en vadskada. Efter massor av rehabträning fick han i veckan prova på att spela fotboll.
- Jag tränade 30-40 minuter i tisdags och det kändes faktiskt bättre än jag hade räknat med. Det kändes bra även efteråt och jag fick ingen reaktion i onsdags, så det är positivt. Vi får se hur det känns i torsdagsträningen. Jag hoppas att det ska gå att spela på måndag, men det får vi se i helgen, berättar Mattias.

Trots motgångarna tycker Mattias att det känns bra i laget och han ser med tillförsikt framåt.
- Vi vet att vi går in i en helt avgörande period nu, det är fyra matcher kvar och vi måste ta en hel del poäng. Som det känns nu kan vi bara blicka upp till kvalplats, det är det mål vi har just nu. Vi har fått tillbaks en del spelare även om vi också har avstängningar, men vi ska göra allt vi kan för att få med oss poäng hem från Göteborg.

Självklart hade Mattias, med sin enorma vilja, behövts på planen vid fler tillfällen. Men vad kan han, med sin rutin, göra vid sidan om under en rehabperiod?
- Man känner sig lite utanför, vi är några stycken som har kört rehab och man umgås ganska tätt med dem i stället för med laget. Jag försöker att bistå och prata det jag kan, men jag tycker att gruppen klarar sig väldigt bra själv. Jag hoppas kunna bidra på planen igen i stället, menar han.

Varför har det då gått som det har gjort i år? Vad har Mattias med sin erfarenhet för syn på att laget faktiskt ligger sist i tabellen?
- I grund och botten är det ju att vi spelare inte har presterat på den nivå vi ska, vi har spelat 26 omgångar och efter så lång tid är det ingen tillfällighet om man ligger sist i tabellen. Självklart finns det andra bitar som spelar in och frågar du Andrée Jeglertz och Steve Galloway så känner de säkert också en delaktighet i det hela. Självklart läser och hör vi spelare om vad som händer i övrigt i klubben men det tycker jag inte är någon avgörande faktor utan vi har helt enkelt underpresterat i år.

Fyra omgångar kvar, tre lag slåss om en kvalplats. Givetvis behövs poäng för att ta kvalplatsen, men vad behövs av laget inför slutspurten?
- Jag tror att alla måste tänka att man efter sista omgången ska kunna titta sig i spegeln och vara nöjd med det man har presterat under de här fyra matcherna, att man själv gjort allt för att vi ska kunna klara av det här. Det kommer att vara en jäkligt skön känsla om vi gör det. Alla måste gå in i sig själva nu och se vad som krävs och vad man kan bidra med.

Kommer ni att klara det?
- Det är jag helt övertygad om. Det måste vi tro för det kommer inte vara någon annan som löser det här åt oss utan det är vi i laget och de runt omkring som ska göra det. Och förhoppningsvis får vi bra hjälp med bra stöd från läktaren i de här fyra sista matcherna, det skulle betyda mycket för oss.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter