Företag

Martin Andersson längtar till träningsmatcherna

  • 3 feb 2009

Likt sin Enköpingsvärvade kollega från ifjol, Sebastian Rajalakso, inledde Martin Andersson fjolårssäsongen lovande. Oturligt satte en enträgen skada stopp för den stora succén, som ändå var på väg. Under hösten kom Andersson tillbaka från skadan och var en av få blårandiga ljusglimtar. Nu är han fri från skador och är fast beslutsam om att 2009 ska bli ett bra år.
- Klart som fan att man är laddad inför säsongen, säger han.

Det är mycket som är nytt i DIF från ifjol. Det nya tränarparet styr skutan mot en mer bollinriktad träningsdosering än tidigare, samtidigt som mängden träningspass har minskat.

Ett resultat av detta kan bli att de träningar som bedrivs innehåller mer skratt och mer kvalitet än tidigare. Martin Andersson, Djurgårdens mittfältselegant, trivs med det nya upplägget och menar att det finns en återvunnen glädje och självförtroende i truppen samtidigt som spelarna är extremt revanschsugna.
- Jag tycker, och det har i och för sig andra redan sagt innan mig, att vi har bra kvaliteter i truppen, det hade vi redan förra året. Men då gick egentligen allt fel från början samtidigt som vi var oerhört dåliga under hösten. Det är klart som fan att man är laddad inför en ny säsong med tanke på det.

För Martin själv blev fjolåret inte riktigt det han ändå hade hoppats på. En stark vår hade bäddat för en fin utvecklingskurva under hösten, men en trög och envis skada gjorde att succén uteblev. Trots det svarade Martin för en lovande säsongsavslutning när väl han äntligen kunde göra comeback igen, och det är den känslan han ändå vill ta med sig.
- Jo, jag kände att jag var pigg och fräsch under avslutningen på serien ifjol, och det har jag försökt att få med mig in till i år och hittills känns det bra. Kroppen har svarat bra på träningen och även om det ibland kan kännas lite ont så är det inget som ändå inte är hanterbart, om man säger så.

Något som Martin också anser känns bra är det nya tränarparet Andrée Jeglertz och Zoran Lukic.
- Ja, verkligen. De är mycket kunniga och ger bra återkoppling på hur vi genomför övningar. De har varit väldigt noggranna med att vi ska lära in spelformen och det mesta vi gör har cirkulerat kring detta och inte så mycket på fysik och kondition.

Allsvenskan har Martin hittills inte tänkt på så mycket. Målsättningar och personliga mål kommer han givetvis ägna en del tankar åt, men först och främst är det den första träningsmatchen mot Sirius på Stadshagen som han längtar till.
- Det ska verkligen bli roligt med träningsmatcherna, det är ett tidigt vårtecken samtidigt som man kan få lite svar på hur kroppen svarat på träningen fram till dess. Efter det kommer jag tänka på mål och personliga målsättningar och hur jag ska jobba för att uppnå dessa.

Till sist avslutar Martin samtalet med en liten anekdot. Det var under förra veckan som Zoran uppmärksammade en liten detalj som kanske kan vara en liten fingervisning.
- Ja, han berömde oss för att det var så få som gick in till Jocke och Tanda (sjukgymnasterna) innan träningen. Det kan ju vara ett gott tecken på att våra skadebekymmer är på väg bort, skrattar han.


Jonathan Broberg© DIF Fotboll

Senaste nyheter